2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ugunsgrēkā Preiļu novadā bojā gājis cilvēks

Ugunsgrēkā Preiļu novadā bojā gājis cilvēks

Naktī uz sestdienu ugunsgrēkā Preiļu novadā bojā gājis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Naktī pēc plkst.4.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novadu, kur vienstāva dzīvojamās mājas istabā bija degusi grīda viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās, tomēr ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks aizvadītajā diennaktī dzēsts Ādažu novada Carnikavas pagastā, kur dega dzīvojamās mājas jumts un pārsegums 100 kvadrātmetru platībā.

Piektdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Madonas ielā Rīgā, kur 16 stāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā gruzdēja elektrības sadales skapis, kā arī dega sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotās kāpņutelpas pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies 15 cilvēki.

Savukārt ap plkst.20 tika saņemts izsaukums uz Valmieras novada Rūjienu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega dīvāns piecu kvadrātmetru platībā. No piedūmotā mājokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kurš notikumā cieta. Vēl pieci iedzīvotāji no ēkas tika evakuēti. Notikuma vietā strādāja arī Naukšēnu brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 51 izsaukumu: 14 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 - uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru