2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lai panāktu autoceļa Špoģi–Arendole–Rimicāni–Rožupe remontu, rīko akciju ar karogiem

Lai panāktu autoceļa Špoģi–Arendole–Rimicāni–Rožupe remontu, rīko akciju ar karogiem

Jaunas ģimenes, lauksaimnieki, uzņēmēji un radošo mākslu pārstāvji Preiļu un Līvānu novados ir sašutuši, jo cīņa par autoceļa Špoģi–Arendole–Rimicāni–Rožupe remontu nesekmīgi ilgst jau vairāk nekā 15 gadus. Lai pievērstu atbildīgo institūciju un sabiedrības uzmanību kritiskajam ceļa stāvoklim, iedzīvotāji pirmdien, 11. martā, vienojās akcijā "Mēs arī esam Latvija!".

Turpmāk 10 dienas visa ceļa garumā tā malās plīvos Latvijas karogi. Latvija ir mūsu vērtība, bet Latvijas vērtība esam mēs – jauni cilvēki laukos, uzsver Preiļu un Līvānu novadu iedzīvotāji. Cerot beidzot rast iespēju uzlabot vietējā autoceļa stāvokli, kopīgā akcijā tā apkārtnē izvietoti 115 valsts karogi. Kritiskākais autoceļa Špoģi–Arendole–Rimicāni–Rožupe posms ir no 17. līdz 40. kilometram. Vidēji diennaktī to caurbrauc 50 automašīnas – lauksaimnieki, mežstrādnieki, uzņēmēji, arī mākslinieki, viesi un tūristi. Šobrīd savākti vairāk nekā 700 parakstu, un februāra nogalē vēstule atkal nosūtīta "Latvijas Valsts ceļiem", atbildīgajām ministrijām un Saeimas deputātiem no Latgales.

Karogi autoceļa Špoģi–Arendole–Rimicāni–Rožupe malās plīvos vēl līdz 21. martam. Iedzīvotāji cer tuvākajā laikā saņemt atbildes par konkrētu rīcības plānu. Ja tāda nebūs, akcija turpināsies jau citā – skaļākā formātā.

Aculiecinieka foto

Komentāri (0-1/1)

  • Plivini vai neplivini
    12.03.2024 11:45
    Lai kaut ko panāktu, ir jānomaina krēslos sēdošie, kuri atbild par ceļiem!

Atstājiet komentāru