2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Jēkabpils bērnudārzu pedagogiem un auklēm izmaksās vienreizējas piemaksas par darbu Covid-19 pandēmijas laikā

Jēkabpils bērnudārzu pedagogiem un auklēm izmaksās vienreizējas piemaksas par darbu Covid-19 pandēmijas laikā

Pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu un speciālās izglītības iestāžu pedagogiem, pedagogu palīgiem un auklēm tiks izmaksātas vienreizējas piemaksas par darbu Covid-19 pandēmijas laikā – šāds Izglītības un zinātnes ministrijas rīkojuma projekts 28. janvārī tika atbalstīts valdībā, portāla Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa..

Vienreizējās piemaksas  par vienu likmi apmērs - 300 eiro, tai skaitā  piemaksas bruto apmērs 242,74 eiro un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (VSAOI) - 57,26 eiro. Piemaksas apmērs sastāda aptuveni 30% no pedagogu zemākās algas likmes.

Pirmskolas izglītības iestādes un speciālās izglītības iestādes no 2020.gada 9. novembra, kad valstī izsludināja ārkārtējo stāvokli, turpina darbu klātienē, atšķirībā no citām izglītības iestādēm, kas nodrošina mācību procesu attālināti. Strādājot klātienē, šo izglītības iestāžu darbiniekiem nepārtraukti jāpiemērojas darba organizācijas izmaiņām un jārod radoši risinājumi, lai bērniem būtu iespēja saņemt kvalitatīvu un pilnvērtīgu izglītību.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece piebilst, ka pašlaik Jēkabpils pilsētas pašvaldībai diemžēl nav precīzas informācijas, kad līdzekļi varētu nonākt pašvaldības  rīcībā un tiks izmaksāti pedagogiem un auklēm, bet fakts, ka šāds lēmums valdības līmenī ir atbalstīts, ir vērtējams ļoti pozitīvi. “Tas ļaus mums pateikties pilsētas pirmsskolas iestāžu pedagogiem un auklītēm, kas šajā sarežģītajā situācijā dara smagu darbu un rūpējas par mūsu mazākajiem pilsētniekiem, lai vecāki varētu turpināt savas darba gaitas,” tā K.Ozola.

Informācijai: 2021. gada 28. janvārī, Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums "Par piemaksas piešķiršanu pirmsskolas un speciālās izglītības iestāžu pedagogiem un personām, kuras sniedz aukles pakalpojumus, par darbu Covid-19 pandēmijas laikā" un rīkojuma projekts "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"" atbalstīts valdībā. Kopumā šim mērķim valdība Izglītības un zinātnes ministrijai piešķīrusi 6,3 milj. eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Atstājiet komentāru