2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Raivis Ragainis: Esam nepietiekami sagatavoti kataklizmām, pēc avārijas uz 15 stundām slēgta Rīgas iela, bardaks līdz vakaram

Raivis Ragainis: Esam nepietiekami sagatavoti kataklizmām, pēc avārijas uz 15 stundām slēgta Rīgas iela, bardaks līdz vakaram

Trešdienas vakarā ar Radio1.lv sazinājās jēkabpiliete Spodra un jautāja, kas notiek Rīgas ielā. “Braucu agri no rīta uz Rīgu, ceļš bija slēgts avārijas dēļ. Braucu tagad mājās, ceļš joprojām vai atkal slēgts, vai notikusi vēl kāda cita avārija?” Informējām, ka iela joprojām slēgta no rīta notikušās avārijas dēļ. Piezvanot vēl pēc brītiņa, viņa sacīja, ka gandrīz pēc nepilnas stundas gaidīšanas autobusā, kad tas beidzot turpinās ceļu, nolēmusi ilgāk negaidīt un tālāk līdz pilsētas satiksmes autobusam iet kājām. Viņa pa ceļam arī redzējusi, ka viena no avarējušajiem auto tiek novietota uz evakuatora. Tas radīja izbrīnu, ka visas dienas garumā satiksme paralizēta viena negadījuma dē un ceļš nav sakārtots ātrākļ.

Arī Jēkabpils novada domes šīsdienas sēdes informatīvajā daļā tika pārrunāta situācija pēc traģiskā satiksmes negadījuma Jēkabpilī, Rīgas ielā. 

“Trešdiena parādīja to, ka esam nepietiekami sagatavoti dažādām kataklizmām un likstām. Vakar piecos no rīta notika avārija Rīgas ielā un uz 15 stundām pilnībā tika slēgta Jēkabpils-Rīga šoseja avārijas vietā un bardaks bija līdz pašam vakaram. Policija veica savu darbu, palīgā nāca arī pašvaldības policija satiksmes regulēšanā. Transports, negadījuma vietas apbraukšanai, tika virzīts pa Zvaigžņu ielu. Taču izrādījās, ka tur lielās fūras nevar pamainīties un sākās problēmas, veidojās jauni sastrēgumi. Tie, kuri zināja vietējos ceļus, brauca caur lidlauku. Tāpat liela daļa transporta tika novirzīta caur “Circle K” un DLLA privātajiem pagalmiem, kur no transporta plūsmas tika izdauzīts sniegotais ceļš un arī tur vairs nevarēja pabraukt. Respektīvi izveidojās nopietna problēma, kā un kur novirzīt transporta plūsmu,” situāciju aprakstīja Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

Viņš sacīja, ka valsts policija pieņēma lēmumu, ka avarējušās automašīnas netiek izņemtas, bet paliek avārijas vietā un tās savāc īpašnieki. Tika gaidīti evakuatori. Piemēram, viens no evakuatoriem braucis no Lietuvas divas reizes, pirmajā reizē tikusi aizvesta pienvedēja piekabe, otrajā reizē avarējušā automašīna. Tas prasījis ilgu laiku. 

“Nezinu kāpēc WAZE un citās informācijas platformās netika ielikta informācija - apbraucamais ceļš caur Jaunjelgavu. Tika norādīta izbraukšana caur Vilkukrogu, bet tā kā ir ziema, mazie ceļi uzreiz no transporta plūsmas pārvērtās sniega putrā un transports nevarēja pārvietoties. Katrā ziņā šī problēma parādīja to, ka mēs pilnībā neesam gatavi šādai situācijai un nevis no tā, cik ātri varam uz to reaģēt, bet gan, ko reāli varam izdarīt un, kur varētu būt apbraucamais ceļš,” atzina Raivis Ragainis.

Deputāts Māris Dimants (JRP) norādīja, ka jau sākotnēji tikusi nepareizi organizēta satiksmes plūsma, apbraucot negadījuma vietu. “Vajadzēja transportu novirzīt uzreiz pa Ārijas Elksnes un Zvaigžņu ielu uz Madonas ielas pārbrauktuvēm un uz apļiem. Tas netika izdarīts, transports lauzās caur Circle K,” piebilda Māris Dimants. 

Raivis Ragainis piebilda, ka Zvaigžņu iela nav piemērota, lai uz tās samainītos divas lielās kravas automašīnas, to parādījusi vakardiena. Viņš sacīja, ka šī situācija ir viens no uzdevumiem novada Civilās aizsardzības dienestam, rast risinājumu, kā šādos negadījumos rīkoties, lai transporta plūsma uz šosejas netiek paralizēta visas dienas garumā.

Aculiecinieka foto

Komentāri (0-8/8)

  • Lolypops
    27.01.2024 09:48
    Jēkqbpils nav gatava ja sniegs snieg, vienmēr rodas problemas ar tā tirišanu un savākšanu, kur nu vēl ja notiek tāda veida avārijas....Pašvaldībai būtu jādomā, un jaizvērtē šis viss, un jānodrošina normāls apbraucamais ceļš ( tātad jādomā par pilsētas infrastruktūru) bet nu taks tam naudas atkal nepietiek. Āksti vienkārši.
  • apogs
    26.01.2024 09:36
    Vispār jau tā teritorija gan to servisu nav privāta. Tā ir Cukurfabrikas iela, pašvaldīvas īpašums. Kadastra nr. 56010017132. Tā gar bijušo Ciemupi gan privāta, kura gan šoreiz bija daudz maz izbraucama. Tā ka, pašval'diba visas dienas garumā pat nemēģināja sakārtot sev piederošo posmu, kur arī bija vislielākās grūtības izbraukt.
  • Fakts uz sejas
    26.01.2024 01:28
    Jau gadu kaut kāda melnā strīpa Jēkabpilī. Neesam gatavi praktiski nekādai kataklizmai. Varbūt jāmaina iekšējās prioritātes? Kas tad to lai zina...
  • Jānis
    26.01.2024 00:18
    Deputāts Māris Dimants (JRP) norādīja, ka jau sākotnēji tikusi nepareizi organizēta satiksmes plūsma, apbraucot negadījuma vietu. “Vajadzēja transportu novirzīt uzreiz pa Ārijas Elksnes un Zvaigžņu ielu uz Madonas ielas pārbrauktuvēm un uz apļiem. Tas netika izdarīts, transports lauzās caur Circle K,” piebilda Māris Dimants.
    Māri, kur tu biji gudri dirst.Kad vajadzēja ielas tīrīt.
  • Bezpreģels!
    25.01.2024 17:08
    Tik liela pilsēta, tik daudz dienestu, betja kaut kas notiek, visi "iebāž galvas smiltīs"! Pakalpojumi varēja atvēlēt vienu traktoru, kurš sniega putru stumtu nost no ceļiem kaut visas dienas garumā! Prātam nav aptverams, cik nolaidīgi un bezatbildīgi var rīkoties! Jo tālāk, jo trakāk!
  • Žanis
    25.01.2024 15:51
    Jēkabpils ielas nav uzturētas tāda stāvoklī lai kaut kur varētu apbraukt piemērs vakardienas avārija . pabraucot pa ceļu kas ved gar Mežaparku cau pilsētu tur pat bailes braukt bedre pie bedres plus vēl slidens kauns par mūsu pilsētu ar katru dienu grimstam purvā ielas nolaistas
  • Braucējs
    25.01.2024 15:37
    Kā tad vasarā uz Zvaigžņu ielas samainās divi kravas auto? Vai nav tā, ka atkal ekonomējam uz uzturēšanas darbiem un ielu malās bija sastumtas sniega kupenas un tāpēc nebija iespējas samainīties kravas auto? Ragainis melo acīs skatīdamies
  • Rezumē
    25.01.2024 14:22
    Kas liedza operatīvi novirzīt plūsmu pa droši apbraucamu maršrutu, a? Visi brauca uz dullo! Būtu uzlikuši luksaforus pie dzelzceļa, lai pretimbraucošās fūres neiestrēgtu līkumā pie dzelzceļa. Vai te var tikai tā vieglprātīgi pasmaidīt un vai te kādam galva sāp siltajos kabinetos!? Tā arī kuļās katrs kā prot!

Atstājiet komentāru