2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpilī snigšanas laikā mazās ielas netīra, tīrītas un kaisītas centra ielas (FOTO) (PAPILDINĀTS)

(Papildināts ar SIA JK Namu pārvalde sniegto informāciju, pievienota 4.rindkopa)

Naktī uz trešdienu sākās kārtējais šīs ziemas sniegputenis un snigšana. SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Gluhs informē, ka pilsētā jau no pieciem rītā strādā deviņas tehnikas vienības un 16 sētnieki. Darbi noritot ierastajā ikdienas režīmā.

“Ielas tīrām saskaņā ar prioritātēm, atbilstoši to uzturēšanas klasēm. Pilsētas centra ielas jau ir iztīrītas, patlaban tiek tīrīti laukumi, savukārt mazās ielas pagaidām netīra, tās tīrīs pēc snigšanas,” saka Mārtiņš Gluhs.

Viņš stāsta, ka pilsētas centrālās ielas tīra un kaisa ar lielo tehniku jeb mašīnu. Sniega tīrīšanā iesaistīti arī trīs lielie un trīs mazie traktori, kā arī komunālā tehnika. 
Ja kādā no vietām, kur sniegs nav tīrīts, iedzīvotāji sniega dēļ nevar izbraukt no mājām vai tur nevar piekļūt operatīvo dienestu tehnika, iedzīvotāji darba laikā aicināti zvanīt uz tālruņa numuru – 28642208. Savukārt ārpus darba laika uz šo numuru sūtīt ziņas lietotnē WhatsUpp.

SIA JK Namu pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece informē, ka sniega tīrīšanā ir iesaistīti 28 SIA JK Namu pārvalde sētnieki un četras traktortehnikas vienības. Tiek tīrīti Namu pārvaldes apsaimniekoto daudzdzīvokļu māju iekšpagalmi un mikrorajoniem pieguļošie ceļi. Viņa piebilst, ja iedzīvotāju transportlīdzeklis ir novietots pie mājas un tās tuvumā pamana sniega tīrīšanas tehniku, lūgums savu automašīnu iespēju robežās pārvietot nostāk, lai darbs ritētu raitāk!

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem šorīt sniega sega Jēkabpilī bija 9 centimetri un kopš otrdienas vakara tā pieauga par 6 centimetriem. Taču tā kā no rīta turpinājās snigšana, tad kopumā kopš vakardienas pieauga par 11 centimetriem un beidzoties snigšanai bija 14 centimetri. Sinoptiķu sniegtā informācija liecina, ka pēc astoņiem rītā visvairāk snieg Latgalē un Sēlijā, savukārt Kurzemē vairs nav būtisku nokrišņu.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijās sniega segu mēra ultraskaņas sensors speciāli sagatavotā laukumā. Meteoroloģiskās stacijas parasti atrodas atklātā vietā, un novērojumu punktā vējš nereti nopūš sniegu vai dažkārt izveido kupenu, tādēļ vidējais sniega biezums apkārtnē var būtiski atšķirties no tā, kas izmērīts novērojumu stacijā.

Foto: Jēkabpils novada pašvaldība/Facebook   Jānis Lācis.

Komentāri (0-1/1)

  • Fufels
    07.02.2024 23:39
    "Snigšanas laikā mazās ielas netīra", bet Pormaļa ielu divvirzienu posmā no baznīca līdz aplim, pienācīgi neiztīra, jau kopš ziemas sākuma. Nobrauc pa vienu joslu, sastumj visu otrajā, un pilnīgi vienalga kā automašīnām samainīties, nedod dievs , kāds vel apstāsies neiztīrītajos stāvlaukumos, tad stāvi kā duraks. Tam muļķim kurš šīs ielas remontu projektējis, tur būtu līdz mūža galam ziemā jātīra sniegs.

Atstājiet komentāru