2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils pašvaldības policijas inspektori aktīvi veic reidus, lai sauktu pie atbildības maluzvejniekus (FOTO)

Jēkabpils novada pašvaldības policija aktīvi veic reidus novada ūdens tilpēs, lai pieķertu un sauktu pie atbildības maluzvejniekus. Pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis informē, ka pēdējo nedēļu laikā visaktīvāk reidi veikti Viesītes pusē. Reidos piedalās Jānis Pučinskis, Deniss Petjukevičs un Emīls Kancāns.

Sarunā ar Radio1.lv Jānis Pučinskis stāsta, ka visbiežāk makšķernieki neievēro atļautos nozvejas līdaku izmērus, kas ir noteikti - 50 centimetri. Parasti makšķernieki aizbildinoties, ka nav ar ko pamērīt. Ir arī atļautais skaits, cik drīkst būt makšķerēšanas āķu, tie ir divi. Jānis Pučinskis skaidro, ja zvejo ar mazo makšķeri, tad drīkst izmantot vienu ūdu, tas ir dzīvo zivtiņu uz līdakām. Pārsvarā cilvēki ieliekot pa divas trīs un vēl papildus, ķerot ar makšķeri. Tas ir pārkāpums. 

Reidu laikā Viesītes ezerā izņēmti seši neatļauti makšķerēšanas rīki. 

“Makškernieka klāt nebija, izņēmām zvejas rīku - parasta žilka uztīta uz rullīša un kociņš pāri, tādus zvejas rīkus nedrīkst izmantot. Kādu laiku gaidīsim, varbūt kāds pieteiksies. Parasti gan tā tas nenotiek, īpašnieki nepiesakās. Pēc tam izņemtos maluzvejnieku zvejas rīkus likvidēsim, sadedzināsim,” saka Jānis Pučinskis. 

Viesītes pusē ir vairāki ezeri, kurus iecienījuši gan makšķernieki, gan maluzvejnieki.

“Bijušajā Viesītes novadā ir 14 ūdens tilpes no kurām četras ir publiskās, kurās mēs varam sekot, kā notiek makšķerēšana. Ir arī mazie ezeriņi, kuri ir uz privātīpašnieku zemes, bet tie arī zvana un prasa, lai braucam padzenāt maluzvejniekus, jo ūdens pieder visiem un makšķerēt var, kas vēlas. Braucam, kontrolējam. Saukas Viesītes piksteres Ilzu ezers. Šie četri lielie ezeri. Ilzu ezers ir 3,8 kilometri garumā, Saukas ezers 7 kilometri, Viesītes ezers 7 kilometri un Pikstres ezers 3 kilometri. Kājām neizstaigāt. Izmantojam palīglīdzekļus, atbraucam pie ezera redzam tālumā sēd makšķernieki, lidojam klāt ar dronu, kurš visu nofotogrāfē, uztaisa bildes un ja ir pārkāpums, ejam pie makšķerniem,” stāsta Jānis Pučinskis.

Jēkabpils novada pašvaldības policijas inspektori patrulē gan visos Viesītes puses ezeros, gan Dienvidsusējaā, lai mazinātu maluzvejniecību. Jānis Pučinskis piebilst, ka visbiežāk pieķert maluzvejniekus vai makšķerniekus, kas neievēro noteikumus var brīvdienās, jo nedēļas nogalēs daudz vairāk dodas uz copi nekā darba dienās.

 
Foto: Jēkabpils novada pašvaldības policija

Komentāri (0-2/2)

  • recidīvisti
    09.02.2024 23:12
    Istie noziedznieki ir agresori no valsts, kas vajā nevienam netraucējošus zveiniekus, Kauns, jums nepieder ezers, atrodiet godīgu darbu.
  • Šokā
    08.02.2024 12:24
    "Žilkas" , kas ir plastmasas dedzināt nedrīkst, tas rada gaisa piesārņojumu, to nu būtu policijas kungiem jāzin.

Atstājiet komentāru