2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpilī un novada mazpilsētās un pagastos paaugstināta īres maksa (TABULA)

Jēkabpilī un novada mazpilsētās un pagastos paaugstināta īres maksa (TABULA)

Jēkabpils novada pašvaldības dzīvokļu īrnieki martā saņems lielākus rēķinus, jo no februāra paaugstināta īres maksa. 

Pašvaldības deputāts, Attīstības un tautsaimniecības komitejas vadītājs Ainars Vasilis janvāra domes sēdē skaidroja, ka ka īres maksas paaugstināšana bija plānota jau iepriekš – tas tika iekļauts 2022.gadā pieņemtajos Saistošajos noteikumos par īres maksas noteikšanu Jēkabpils novada pašvaldībai piederošās vai tās nomātās dzīvojamās telpās. 

Apstiprinātie noteikumi paredz kārtību, ka ik pēc diviem gadiem īres maksa palielinās par diviem procentiem no kadastrālās vērtības. Katrai mājai ir sava kadastrālā vērtība, ir noteikti procenti. Saistošajos noteikumos teikts, ka 2022.gadā īres maksas procentu likme gadā no īpašuma kadastrālās vērtības bija 4 procenti, no 2024.gada – 6 procenti, savukārt no 2026.gada tie būs astoņi procenti. Īres maksa par vienu kvadrātmetru ir ļoti dažāda – sākot no 15 centiem, kas pārsvarā ir lauku teritorijās, beidzot ar 45 centiem, kas noteikti 10 daudzdzīvokļu mājām Jēkabpils pilsētā.  

ŠEIT var apskatīties, kāda ir Jēkabpils novada pašvaldības īpašumā esošos dzīvojamo telpu īres maksa katrā mājā Jēkabpilī un novada mazpilsētāsun pagastos (TABULA)

Komentāri (0-1/1)

  • Veltiņa
    01.03.2024 18:29
    A pensijas palielināt nav plānots?

Atstājiet komentāru