2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs sasauc Civilās aizsardzības sēdi

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs sasauc Civilās aizsardzības sēdi

28.februārī pl.8:30 Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis sasauca Civilās aizsardzības komisijas sēdi, kuras laikā tika pārrunāta gatavība plūdiem, informē pašvaldības Sabiedrisko attiecību un digitālās komunikācijas nodaļa.

26.februārī augšpus Jēkabpils sākās ledus uzlūšana un tā kustība. Šobrīd ūdens apjoms un straume Daugavā ir spēcīga. Ledus sablīvējums pie Zeļķu tilta radījis ūdens svārstības Sakas upē. Šobrīd ūdens plūst pāri pārgāznei Sakas salā nelielā līmenī – aptuveni 2cm. Gravānos applūduši piebraucamie ceļi pie daudzdzīvokļu mājām. Grants ceļi šobrīd ir grūti izbraucami.

Šobrīd plūdi nerada lielu bīstamību – applūst zemākās vietas. Nopietnāka situācija šobrīd ir Pļaviņu tuvumā – Krustpils pagasta Peņigu un Grīvas kapu apkārtnē. Jēkabpils pilsētai bīstamība šobrīd nedraud. Iedzīvotāji kritiskajās teritorijās ir brīdināti.

Pēc pl.8:00 ūdens līmenis Jēkabpilī - 6.34 m, Zeļķos 7.91 m, Pļaviņās 11.59 m, Jersikā 5.85 m.

Aicina interesentiem nedoties vērot situāciju klātienē applūstošajās teritorijās, lai netraucētu operatīvo dienestu un atbildīgo speciālistu darbu.

Komentāri (0-2/2)

  • specs
    28.02.2024 17:41
    Nja kapēc civilās aizsardzības inženieris nevadīja sēdi?
  • Pali
    28.02.2024 13:31
    Daugava darīs to, kas ir jādara. Cilvēciņš te ir melns un mazs. Galvenais, ka algas maksā šitiem. Nez kā lukstam ar dienesta autiņu vizināšanās ir komfortabla!?

Atstājiet komentāru