2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

LR Neatkarības atjaunošanas dienā 4.maijā aicina svinēt “Baltā galdauta svētkus”. Pasākumi Jēkabpilī (SATIKSMES IEROBEŽOJUMU SHĒMA)

LR Neatkarības atjaunošanas dienā 4.maijā aicina svinēt “Baltā galdauta svētkus”. Pasākumi Jēkabpilī (SATIKSMES IEROBEŽOJUMU SHĒMA)

4. maijā tiek svinēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena, par godu tai visā Latvijā notiek dažādi patriotiski pasākumi, tiek svinēti “Baltā galdauta svētki”. 

Baltā galdauta klāšanas tradīcija 4. maija sākās 2016. gadā. Tika meklēts veids, kā spēcināt tautas vēlmi šo datumu svinēt, jo 2015. gada aptaujā vien 2% iedzīvotāju ierindoja Neatkarības atjaunošanas dienu starp nozīmīgākajiem svētkiem viņu ikdienā. Galdauta baltā krāsa simbolizē tiekšanos uz ideālo Latviju. Septiņu gadu laikā “Baltā galdauta svētki” ieņēmuši paliekošu vietu mūsu tradīcijās un 4. maijā tos svin – Latvijas pilsētās, ciemos un lauku sētās pie balti klātiem svētku galdiem pulcējoties ģimeņu lokā, darba, amatiermākslas un citos kolektīvos. 

Jēkabpils kultūras pārvalde informē, ka 4. maijā plkst. 11.00 pie Jēkabpils Tautas namā notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīts Jēkabpils Tautas nama pūtēju orķestra koncerts diriģenta Jāņa Briškas vadībā.

Jēkabpils Tautas nama pūtēju orķestris dibināts 2022. gada rudenī. Orķestrī spēlē Jēkabpils mūzikas skolas audzēkņi un absolventi, kā arī pieredzējuši mūziķi, Jēkabpils mūzikas skolas pedagogi. Orķestra galvenais un pirmais uzdevums bija sagatavoties un piedalīties XXVII Vispārējos Latviešu Dziesmu un Deju svētkos. Orķestris jau ir uzstājies dažādos Jēkabpils pilsētas pasākumos. Šī gada 10. februārī Jēkabpils Tautas namā orķestris sniedza savu koncertu “Atgriešanās.” Šis bija orķestra pirmais solo koncerts, kas ieguva daudzu skatītāju atzinību.

Tāpat 15:30 būs “Brīvības velobrauciens”, kura starts ir no Krustpils saliņas stāvlaukuma, un finišs ir Kena parks.



Pēcpusdienā aicina doties uz Kena parku, kur kopā - ģimenes un draugu lokā varēs svinēt "Baltā galdauta svētkus". 

Programmā: koncerti un aktivitātes gan lieliem, gan maziem jau no plkst. 14.00. un plkst. 16.00 svētku koncerts ar solistiem Rūtu Dūdumu - Ķirsi, Gati Supi un muzikālo apvienību “Vintāža”. Pulksten 16:00 būs pasākuma kulminācija – Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja Raivja Ragaiņa uzruna un muzikālās apvienības “Vintāža” koncerts.

Koncertā, kopā ar solistiem Rūtu Dūdumu un Gati Supi, izskanēs piemirsti skaņdarbi, kā arī visiem zināma un līdz dziedama 60.- 80. gadu estrādes mūzikas klasika.

Iedzīvotāju ievērībai!

4. maijā no plkst. 9.00 līdz 18.00 satiksmei slēgta būs Dambja ielas posms no gājēju  pārejas līdz Filozofu ielai (skatīt satiksmes organizācijas shēmu). Ierobežojumi saistīti ar pasākumu “Baltā galdauta svētki”, kas norisināsies Kena parkā.

Komentāri (0-4/4)

  • es
    28.04.2024 18:52
    Vai tam ir kāda nozīme vai cilvēks vispār klāj galdautu un tieši baltu galdautu uz galda. Tas ir visnepraktiskākais, jo katrs mazākais traipiņš uzreiz pamanāms arī 4. maija svētkos. Un vispār, ja jau klāt svētku galdu, tad manuprāt ēdieni ir svarīgāki, nevis galdauta krāsa.
    Tādas ir manas domas. Ko citi domā šajā jautājumā?
  • Leks
    26.04.2024 20:00
    Jēkabpils kultūras pārvaldes FB lapā 4.maija,jeb Baltā galdauta svētki ir biznesa projekts? Tur norādītas cenas piedāvājumam. Varbūt kaut ko nesaprotu? Atceros LV 100 gades projektu,bija ideja svinēt un dalīties.
  • Haha
    25.04.2024 21:28
    Nu jā, tripera ļaudis jau dziļi izglītoti un augsti morāli ļaudis, augstāki tikai laikam tiktokeri
  • vispār
    25.04.2024 17:31
    Vismaz Twitterī ļaudis ļoti pikti uz tiem,kuri lieto Baltā galdauta svētku apzīmējumu 4.maija svētkiem.

Atstājiet komentāru