2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Kā sakrāt naudu lielākam pirkumam?

Kā sakrāt naudu lielākam pirkumam?

Daudz tiek runāts par uzkrājuma veidošanu neparedzētiem tēriņiem vai lielākiem pirkumiem, taču tas mēdz būt izaicinošs process - īpaši, ja līdzekļi ir ierobežoti, savukārt mērķis - ambiciozs. Kā tomēr atrast motivāciju un sakrāt naudu vienkāršāk? Turpinājumā daži noderīgi padomi.

Saglabājiet motivāciju ilgtermiņā

Naudas krāšana drīzāk ir maratons, nevis sprints, tādēļ ir svarīgi arī tajā ievērot mērenību, lai saglabātu motivāciju ilgtermiņā.

Ja iekritīsiet azartā, mēģinot atlikt pēc iespējas lielākas summas, kādā brīdī tas var kļūt neērti un nogurdinoši, īpaši ja tas prasa striktus ierobežojumus ikdienā. Optimāla summa, ko novirzīt uzkrājuma veidošanai ir 20% no ikmēneša ienākumiem, taču, protams, jāvadās pēc katra paša iespējām.

Atveriet atsevišķu krājkontu

Atveriet atsevišķu krājkontu, uz kuru ik mēnesi tiks pārskaitīta noteikta summa. Ja mērķi ir vairāki, varat izmantot katram savu kontu. Noderīgi ir pieslēgt automātisko maksājumu internetbankā, lai nodrošinātu, ka iemaksas krājkontā tiks veiktas regulāri.

Meklējiet radošus veidus, kā sakrāt naudu

Lai naudas krāšanas process būtu interesants, varat meklēt radošus risinājumus. Piemēram, laba iespēja ir bankas karte ar pirkumu summas noapaļošanas funkciju – ikdienā, maksājot ar karti, Jūs pat nemanīsiet, kā krājkonts visai strauji papildinās. Tāpat varat krājkasītē likt visas divu eiro monētas, kas nonāk Jūsu makā - tā būs kā jautra spēle ar ļoti patīkamu rezultātu.

Neaizmirstiet arī par neplānotiem tēriņiem

Gan veidojot budžetu, gan domājot par to, kam un cik daudz naudas ik mēnesi atlikt, atcerieties arī par neparedzētiem tēriņiem, kas, gribam to mēs vai nē, ir daļa no ikdienas.

Ir gudri veidot uzkrājumu ne tikai lielākiem pirkumiem, bet arī neplānotiem izdevumiem, piemēram, jaunas veļasmašīnas iegādei vai negaidīta rēķina apmaksai. Atvēliet šim mērķim vismaz nelielu daļu no visas uzkrājuma veidošanai atvēlētās summas, lai saglabātu mieru negaidītās situācijās.

Ja tomēr ar naudas krāšanu neveicas tik raiti, un naudas līdzekļi ir vajadzīgi steidzami, noderēt var patēriņa kredīts no Sefinance. Tā ir iespēja vajadzīgo summu saņemt uzreiz, bet atmaksāt vēlāk. Aizņemieties atbildīgi!

Atstājiet komentāru