2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Vai zini, kāpēc itāļu zīmola Lavazza kafija ir tik iecienīta? 5 iemesli, kāpēc to izvēlas visā pasaulē

Vai zini, kāpēc itāļu zīmola Lavazza kafija ir tik iecienīta? 5 iemesli, kāpēc to izvēlas visā pasaulē

Nav noslēpums, ka kafija ir viens no populārākajiem dzērieniem pasaulē un Latvija ir to valstu vidū, kur kafiju patērē pat vairāk kā tēju. Latvijas kafijas mīļu entuziasmu, iespējams, pārsniedz kafijas lielvalsts Itālija – vieta, kur mīl stipru, kvalitatīvu un ļoti dažādu kafiju. Populārais Itālijas kafijas zīmols Lavazza šīs kafijas mīlētāju tradīcijas nes krietni ārpus Itālijas robežām un padara to slavenu visā pasaulē. Kādi pieci iemesli padara šo kafiju tik pieprasītu pasaulē un arī Latvijā? Lasi tālāk un uzzini, kāpēc izvēlēties Lavazza kafijas tasi nākošajā kafijas baudīšanas reizē!

1.     Izcila kafijas garša no valsts, kurā visi mīl kafiju

 Itālijā laba kafija nav vienkārši dzēriens – tā ir daļa no kultūras un dzīvesveida, daļa no daudzu cilvēku ikdienas un pat darba dzīves! Tieši tā – Itālijā darba dienām ir raksturīgas tā sauktās kafijas pauzes, kuru laikā apkopot enerģiju atlikušajai dienai un baudīt labu espreso kopā ar nelielu desertu. Kafijas dzeršana ir arī sociāla aktivitāte – lēna kafijas baudīšana kafejnīcā, dzīves pārspriešana ir svarīga daļa no Itālijas iedzīvotāju ikdienas. Dzēriena pagatavošanas un dzeršanas tradīcijas pieprasa īpaši augstas kvalitātes kafiju, kurai jānodrošina neaizmirstama garša neatkarīgi no tā, vai baudāt espreso, kapučīno vai cafe latte. Lavazza kafijas pupiņas gatavotas tā, lai šī kafijas mīlestība būtu jūtama ik tasītē, tāpēc ir vērts to nobaudīt!

2.     Atbildīga attieksme – pret garšu un pret vidi

Itālijas kafijai raksturīgās augstās kvalitātes prasības ir jūtamas ikvienā kafijas tasē, taču tas nav vienīgais, pret ko Lavazza attiecas ļoti nopietni – kopš 2010. gada uzņēmums ir Coffee & Climate iniciatīvā un pastāvīgi rūpējas par to, lai kafijas nozares dalībnieki – no audzētājiem līdz tirgotājiem – sadarbotos cīņā pret ietekmi uz klimatu. Iniciatīva aktīvi darbojas ne tikai Eiropā, bet arī Centrālamerikā, Brazīlijā, Tanzānijā un Vjetnamā. Iniciatīvas interešu lokā ir sabiedrības izglītošana un kafijas nozarē iesaistīto izglītošana par to, kā kafijas audzēšanas, ražošanas un tirgošanas procesu padarīt klimatam draudzīgāku.

3.     Īpašā espreso gatavošanas māksla – radusies Itālijā

Tieši Itālijā, Lavazza mītnes zemē, radusies laba espreso pagatavošanas tehnika. Pateicoties šai tehnikai kafija iegūst intensīvu, bagātīgu garšu, turklāt šī metode ļauj ilgāk saglabāt kafijas aromātu, kas ir daļa no labas kafijas baudījuma. Espreso kafijas pupiņas Lavazza ļauj izbaudīt, ko nozīmē īsts Itālijas espreso. 
 

4.     Viegli pagatavot izcilu kafiju arī mājās

Foto: Unsplash.com/Sincerely Media

Īstiem kafijas mīļotājiem ir svarīgi, lai izcila kafija būtu pieejama arī mājās. Lavazza labā īpašība ir tā, ka augstākās kvalitātes kafiju var pagatavot ikviens, neatkarīgi no tā, vai viņam mājās ir kapsulu kafijas automāts, pupiņu automāts vai tikai tējkanna ūdens vārīšanai. 

5.     Lai kāda kafija Tev garšo, Lavazza klāstā tā ir

Kafija mēdz būt tikpat dažāda kā mēs – kafijas baudītāji. Vienam pie sirds iet rūgta, citam skābena, maiga vai augļaina kafija. Noteikti ir arī tādi kafijas cienītāji, kuriem patīk baudīt visas iespējamās kafijas garšas. Lai kāda būtu Tava gaume, Lavazza kafijas piedāvājums ir tik plašs, ka tajā noteikti atradīsies Tev tīkamās kafijas garšas nianses. Par vienu no populārākajām garšām var uzskatīt Lavazza Oro – tā ir 100% Arabika, vidēji grauzdēta, vidēji rūgta kafija ar nelielu skābuma piesitienu. 
Ieskaties Esmilukafiju.lv un atrodi savu kafiju
Foto: esmilukafiju.lv
 
Ja vēlies iegādāties labas kafijas pupiņas, kapsulas vai malto kafiju, ieskaties Esmilukafiju.lv. Šajā vietnē pieejamas vairāk kā trīsdesmit dažādu veidu Lavazza kafijas kapsulas, divdesmit veidu Lavazza kafijas pupiņas un vēl daudz kas cits, kam noteikti jāatrodas īsta kafijas mīļa saimniecībā. Vietnē Esmilukafiju.lv iepirkties ir patīkami un izdevīgi, jo tiek piedāvāta svaiga, kvalitatīva kafija, labas cenas un ātra piegāde. Turklāt – ja vēlies aprunāties ar kādu, kam kafija ir tikpat svarīga kā Tev – tā ir īstā vieta, kurp doties! Esmilukafiju.lv aicina – dod mums ziņu jau šodien un pavisam drīz Tavu mājokli vai biroju piepildīs mājīga, burvīga augstas kvalitātes kafijas smarža!