2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Ir tik daudzu tipu velosipēdi, ka grūti izvēlēties. Ar kuru braukāsies Tu?

Ir tik daudzu tipu velosipēdi, ka grūti izvēlēties. Ar kuru braukāsies Tu?

Pastāv teiciens, ka nav vajadzība izgudrot no jauna riteni. Par spīti tam, ka velosipēdi ir bijuši ar mums jau kopš 1817. gada, arvien tiek izgudroti jauni divriteņi dažādām aktivitātēm. Kādi tie ir un kuru tipu izvēlēties?

Šosejas velosipēds - attālumu cīkstonis.

Kā zināms, Latvija nemaz nav tik liela. Ja ir vēlme pārvarēt attālumu starp netālām pilsētām, šosejas velosipēds it nemaz nav slikta izvēle. Ar visai nelielu treniņu ar šiem zvēriem droši var nobraukt pat 50 km dienā.

Kalnu velosipēds - asu izjūtu partneris.

Attālums ne vienmēr ir prioritāte. Kalnu velosipēdus parasti neved uz gariem pārbraucieniem, lai gan arī tie uz tādiem ir spējīgi. Ķivere galvā, elkoņu un ceļu sargi aizsprādzēti un uz mežu. Tikai jāuzmanās, ka pirmajai reizei nepaķer kādu kalnu, kas par stāvu!

Pilsētas velosipēdi - maksimāls komforts.

Nevienam nepatīk attapties situācijā, kad astes kauls pēc ripināšanās liek par sevi manīt. Pilsētas velosipēdi ir ar īpaši ērtu sēdekli, kas ideāli piemērots pilsētu apmaļu un bedru pārvarēšanai. Šādi velosipēdi ir piemēroti jebkuram, kurš vēlas pārvietoties pa pilsētu zaļākā veidā.

Hibrīdi - zelta vidusceļš jebkuram braucējam.

Ja braucējam nav īpašu mērķu velosipēda iegādei, ar hibrīdu nesanāks noiet greizi. Hibrīdveida velosipēdi sevī apvieno šosejas un kalnu velosipēdu īpašības. Tādejādi, izbraukt pa kādu meža taku nesagādās grūtības! Kā arī, nobraukt tālāku attālumu pa šoseju nesagādās kājām mocības.

Un kuri velosipēdi ir tuvāki sirdij Tev?

Atstājiet komentāru