2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

3 plānošanas soļi savas dārza mājas iekārtošanai

3 plānošanas soļi savas dārza mājas iekārtošanai

Jau gatavas koka dārza mājas ir lieliska iespēja, kā ātri un vienkārši izveidot ērtu, no laikapstākļiem pasargātu atpūtas vietu vai funkcionālu privātu telpu darbam vai vaļaspriekiem. Lai uzbūvētā dārza māja būtu patiešām funkcionāli ērta, pirms tās iegādēs ir jāveic rūpīgs plānošanas darbs un nedrīkst aizmirst par tās iekārtošanu atbilstoši funkcijai.

Funkcijas izplānošana
 
Gatavi dārza mājas projekti ir pieejami dažādos izmēru un komplektācijas variantos. Paturot prātā vēlamo izmantošanas funkciju, ir iespējams piemeklēt dārza mājai izmantošanas mērķim vispiemērotāko dizaina variantu.

Piemēram, atpūtai būs noderīgas dārza māja ar segtu vai atklātu terašu zonu, kurā ir iespējams izvietot daudzveidīgas sēdmēbeļu grupas, pielāgojoties cilvēku skaitam. Savukārt, funkcionālai darba vai vaļasprieku telpai daudz svarīgākas ir plašas logu plaknes dabiskās gaismas ieplūšanai telpā un iespēja noslēgties no apkārtējiem cilvēkiem.

Atrašanās vietas plānošana

Plānojot dārza mājas izbūvi īpašumā, ir jālīdzsvaro izmantošanas funkcijas diktētās prasības ar konkrētajā pašvaldībā spēkā esošiem apbūves noteikumiem, ērta pievedceļa esamību līdz montāžas vietai un iespēju dārza mājai pieslēgt elektrību.

Ja elektrības pievada ievilkšana būvē ļaus to izmantot atbilstoši vēlamajai funkcijai daudz pilnvērtīgāk, jo dārza ēkā būs apgaismojums un varēs pieslēgt nepieciešamās elektroierīces, tad ērts pievedceļš atvieglo ēkas montāžu un samazina montāžas izmaksas.

Iekārtojuma plānošana

Arī iekārtojot dārza māju, tajā ir jāparedz dažādas aktivitāšu zonas, kas visvairāk atbilst ēkas izmantošanas mērķim.

Tādējādi darba kabinetā bez darba zonas, glabāšanas vietām nedrīkst aizmirst arī par pietiekoši ērtu un mobili pārvietojamu atpūtas vai lasīšanas zonu. Savukārt, atpūtai paredzētas dārza mājas iekārtojums var būt nepilnīgs bez atsevišķas ēdiena grilēšanas vai maltītes baudīšanas vietas.

Neskatoties uz vēlamo funkciju, nelielām dārza mājām vispiemērotākās ir izmēros nelielas, viegli transformējamas un viegli pārvietojamas mēbeles, kuras  ir piemērotas gan iekštelpām, gan ārtelpām.
 
Līdz ar plašu kvalitatīvu koka konstrukciju un apdares materiālu klāstu VT TIMBER saviem klientiem piedāvā arī gatava projekta dārza mājas par izdevīgu cenu un ātru piegādi. Uzņēmuma dārza mājas ir veidotas tikai no ekoloģiskiem materiāliem un viegli montējamas konstrukcijas un ir apskatāmas ari mājas lapā www.vttimber.lv.

Atstājiet komentāru