2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Kādu paklāju izvēlēties viesistabai un guļamistabai?

Kādu paklāju izvēlēties viesistabai un guļamistabai?

Viens no daudzpusīgākajiem interjera priekšmetiem mājoklī ir paklājs. Un to piedāvājuma klāsts ir ļoti plašs, tāpēc vēlamies sniegt dažus padomus, kā izvēlēties paklāju viesistabai un guļamistabai. Katrai telpai ir sava īpatnība, kas jāņem vērā, izvēloties piemērotākos paklājus.

Parametri, kam pievērst uzmanību

Pirms paklāju iegādes ir jāizvērtē vairāki parametri:

Izmērs - paklājiem piemērotākā atrašanās vieta un tā izmērs var būt atkarīgi no telpas plašuma, mēbeļu izkārtojuma un daudzuma. Ja neesat pārliecināti par piemērotāko izmēru, vienmēr var konsultēties ar profesionāli;

Materiāls - sintētiskie paklāji būs vieglāk kopjami, tomēr tie arī ātrāk deformējas. Savukārt dabīgo materiālu variantam, piemēram, vilnas paklājam, ir lielāka siltuma izolācija, bet tas nav ieteicams cilvēkiem, kam ir nosliece uz alerģijām;

Dizains - paklājiem tas var būt ļoti dažāds, sākot ar formu, krāsu un beidzot ar dažādiem rakstiem. Izvēloties dizainu, ir jāvērš uzmanība uz telpā esošajām mēbelēm un kopējo interjeru.

Paklāja izvēle atkarībā no telpas

Viesistabā, kur cilvēki uzturas visbiežāk, ir vērts izvēlēties viegli kopjamus un izturīgus paklājus. Mazākās telpās labāk izvēlēties gaišus paklājus un svarīgi ir izvēlēties pareizu izmēru. Paklājam ne vienmēr ir jāaizņem visa telpa pilnībā, tomēr ir jāņem vērā tas, ka tam ir jābūt platākam par dīvānu. Lai radītu siltu noskaņu, apsveriet domu par pūkainum paklāju, īpaši, ja viesistabā ir koka vai flīžu grīda.

Guļamistabā pūkaini un mīksti paklāji ir lieliska izvēle. Tas veicina lielāku siltuma saglabāšanu un kopumā mājīgu atmosfēru. Paklāja izmērs un forma var būt dažāda. Tas var būt četrstūra formā un pārsniegt gultas malu, vai arī būt apaļš un atrasties gultas kājgalī, tādējādi pievēršot īpašu akcentu kopējā telpas interjerā. Neitrālas un nomierinošas krāsas, kā, maigi zila, pelēka vai neitrālas nokrāsas, ir lieliska izvēle guļamistabai. Tas rada miera un relaksācijas sajūtu. Tomēr nevajag baidīties arī no košām krāsām, jo tās var radīt nepieciešamo kontrastu.

Galvenais ir atcerēties, ka paklāji rada mājīguma sajūtu un komfortu telpā, tāpēc ir jāņem vērā savas personiskās vēlmes un vajadzības. Interneta veikalā MansPaklājs.lv atradīsiet sev piemērotākos paklājus viesistabai un guļamistabai, lai radītu siltumu un eleganci jūsu mājās.

Atstājiet komentāru