2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Negaidīti Medicīniskie Izdevumi – Ko Iesākt?

Negaidīti Medicīniskie Izdevumi – Ko Iesākt?

Negaidīti medicīniskie izdevumi var būt smags finansiāls slogs un stresains brīdis ikviena dzīvē. Neatkarīgi no tā, vai tie radušies neparedzētas traumas, slimības vai nepieciešamās operācijas dēļ, rēķini ātri var sasniegt lielas summas, kuras, iespējams, nevarēsiet atmaksāt uzreiz.

Lai gan veselības apdrošināšana var palīdzēt, tā parasti nesedz visu summu. Tas nozīmē, ka ievērojama daļa izdevumu ir jāsedz pašam. Variet vērsties pie saviem tuviniekiem, ja iekrājumu nav, viens no izskatīšanas variantiem, ko apsvērt var būt patēriņa kredīts. Taču šis variants ir izņēmuma gadījumos.

Ko nesedz veselības apdrošināšana?

Jūs droši vien jau ziniet šīs lietas, taču vēlreiz pārliecinieties pirms saņemiet rēķinu.

1. Kosmētiskās operācijas

Kosmētiskās operācijas, piemēram, botokss, implanti un tamlīdzīgas operācijas ir izslēgtas no veselības apdrošināšanas polises. Ja vien tā nav ārstēšanas nepieciešamība, apdrošināšanas kompānijas šādas medicīniskās procedūras nekompensē. Taču, ja esat nolēmis veikt kādu no šīm operācijām, Jums nāksies to finansēt pašam.

2. Iepriekšējās slimības

Iepriekš pastāvošas slimības un ar tām saistītie gaidīšanas periodi dažādās apdrošināšanas sabiedrībās atšķiras. Dažas kompānijas var sniegt apdrošināšanu diabēta, asinsspiediena, sirds slimību u.c. gadījumos, taču var nākties gaidīt no 12 līdz 48 mēnešiem. Steidzamiem medicīniskiem izdevumiem meklējiet citas iespējamās finansēšanas iespējas, piemēram, naudu aizņemties no radiniekiem un draugiem vai arī patēriņa kredīts.

3. Neauglība/grūtniecības komplikācijas

Dažos grūtniecības un dzemdību veselības plānos šos izdevumus var segt, bet pamata veselības plānos šie izdevumi netiek segti. Neauglība ir dārgs un laikietilpīgs process, kas prasa lielu finansējumu. Ja Jūs kopā ar savu otro pusīti esat nolēmuši iet šo ceļu, tad plānojiet finanses laikus.

4. Dzirdes un redzes problēmas

Ar dzirdi un redzi saistītām medicīniskām procedūrām parasti nav nepieciešama hospitalizācija. Tāpēc tās lielākoties nav iekļautas veselības apdrošināšanas plānā.

5. Pansionāta aprūpe

Nē, veselības apdrošināšanas sabiedrības neapmaksā ilgtermiņa aprūpi ne mājās, ne pansionātā. Ja aprūpes mērķis ir rehabilitācija, citiem vārdiem sakot, Jūs cenšaties atgūt prasmes, kuras ir iespēja atgūt, tad veselības apdrošināšanas sabiedrība, iespējams, var apmaksāt daļu vai īslaicīgu aprūpi.

Citi veidi kā finansēt lielus medicīniskos izdevumus

Izveidojiet krājkontu negaidītiem izdevumiem: Izveidojiet uzkrājumus vismaz sešu mēnešu izdevumu segšanai. Tie noderēs, ja būs nepieciešams veikt, piemēram, operāciju, bet arī atveseļošanās laikā.

Izveidojiet vairāk nekā vienu ienākumu avotu: Pašlaik ekonomikā ir augsta un plaši izplatīta inflācija. Ienākumi, ko gūstat no īpašuma izīrēšanas, digitālo produktu pārdošanas, blakusdarbiem u. c., var palīdzēt veidot papildu ienākumu avotu. Mūsdienu tirgū, kad darba drošība ir absolūti minimāla, pasīvo ienākumu esamība var palīdzēt stiprināt drošību ārkārtas medicīniskajos gadījumos.

Aizņemieties no labiem draugiem vai radiniekiem: Šis ir visgudrākais lēmums, ja vien tuvinieki var Jums palīdzēt. Varēsiet vienoties par atmaksas kārtību un termiņu, turklāt zināsiet, ka izpalīdzīga roka ir tepat blakus.

Secinājumi

Negaidīti medicīniskie izdevumi var radīt finansiālu spriedzi un papildu stresu jau tā grūtos brīžos. Lai gan veselības apdrošināšana var segt daļu izmaksu, tā bieži vien nesedz visu summu, kuru būs jāmaksā Jums. Pārliecinieties, ka vienmēr saņemiet nepieciešamo medicīnisko palīdzību bez liekiem kavējumiem un finansiāliem satricinājumiem, plānojot savas finanses laikus vai nepieciešamības gadījumā lūdziet palīdzību saviem tuviniekiem.