2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Ar bērnu pie acu ārsta - Ko ņemt vērā?

Ar bērnu pie acu ārsta - Ko ņemt vērā?

Lai parūpētos par sava bērna veselību un labsajūtu, jāieplāno regulāras profilaktiskās apskates pie dažādiem speciālistiem, tostarp arī pie acu ārsta. Pirmā redzes pārbaude bērnam ir jāveic aptuveni viena gada vecumā, bet nākamās - trīs vai četru gadu vecumā un pirms skolas gaitu sākšanas. Tas ir svarīgi, jo laikus konstatētas redzes problēmas palīdz nodrošināt pareizu redzes attīstību.

Bērnu acu ārsts pārzina metodes, kā strādāt ar pašiem mazākajiem pacientiem un noturēt viņu uzmanību, lai redzes pārbaude notiktu pilnvērtīgi. Vizītes laikā bērnu acu ārsts pārbauda dažādas redzes funkcijas, sarežģījumu gadījumā tiek nozīmēta atbilstoša ārstēšana vai redzes korekcija.

Vecākiem būtu jāņem vērā tas, ka bērni par redzes problēmām var arī nesūdzēties - viņiem nav, ar ko salīdzināt, un viņi nezina, ka ir iespējams redzēt arī labāk. Tādēļ svarīgi būt vērīgiem un laicīgi reaģēt, ja tiek pamanīts kas neierasts. Tomēr visdrošākais veids, kā sekot līdzi bērna acu veselībai un redzei, ir regulāras vizītes pie acu ārsta.

Profilaktiskā redzes pārbaude arī pie optometrista

Pašiem mazākajiem bērniem redzi pārbauda bērnu acu ārsts - šīs vizītes ir valsts apmaksātas, taču ir jārēķinās ar gaidīšanu garākā rindā, jo speciālistu, kas sniedz šo pakalpojumu, nav daudz.

Šī iemesla dēļ daļa vecāku izvēlas saviem skolas vecuma bērniem redzi pārbaudīt pie optometrista. Tas gan ir maksas pakalpojums, bet pieejams ātrāk. Ja pārbaudes laikā tiek konstatēti kādi sarežģījumi, kas ir acu ārsta kompetencē, optometrists nosūta jau pie šī speciālista.

Redzesparbaude.lv - piesakiet vizīti ātri un vienkārši

Ja ir nepieciešama redzes pārbaude bērnam, ieskatieties Redzesparbaude.lv, kur iespējams pieteikties redzes pārbaudei kādā no 49 iecienītākajiem un labāk zināmajiem Latvijas optikas veikaliem - OptiO, Vision Express, Lornete, VIZIONETTE.

OC VISION ir lielākais acu aprūpes uzņēmums Baltijā, kas nodrošina kvalitatīvu redzes un acu veselības diagnostiku gan bērniem, gan pieaugušajiem. Ieskatieties interneta vietnē www.redzesparbaude.lv un piesakiet vizīti pie izvēlētā acu aprūpes speciālista! Turpat atradīsiet arī speciālistu padomus un citu noderīgu informāciju par acu veselību.

Atstājiet komentāru