2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Minimālisms – jauna mode vai nākotnes tendence?

Minimālisms – jauna mode vai nākotnes tendence?

Minimālisms kā dzīvesveids, kas radies no japāņu kultūras un skandināvu dizaina, šodien ļauj mājas telpas veidotājiem saglabāt ne tikai tīrību un estētiku mājās, bet arī sirdsmieru. Minimālisma filozofija sakņojās daudzu dizaineru un arhitektu projektos 20. gadsimta otrajā pusē un bija saistīta ar tieksmi pēc vienkāršības un funkcionalitātes. Nepagāja ilgs laiks, kad minimālisms apņēma ne tikai mākslu, bet arī dzīves principus.

Mūsdienās, dzīvojot kā nekad patērētāju sabiedrībā, arvien vairāk cilvēku izvēlas apzinātāku un jēgpilnāku dzīvesveidu, pievēršot uzmanību kvalitātei. Nav noslēpums, ka, samazinot mantu daudzumu un uzturot kārtību savās mājās, mēs jūtamies vieglāk un izvairāmies no lieka stresa.

Minimālisma vilnis

Iespējams, pasaulē slavenākā tendence minimālisms kļuva populārs pēc tam, kad Marie Kondo, profesionāla japāņu organizatore un konsultante, iepazīstināja ar mājas organizēšanas metodēm, kas ļauj uzturēt kārtību un pārveidot cilvēku dzīvi.

Šobrīd pasaulslavenā sieviete jau ir palīdzējusi miljoniem cilvēku saprast, kas ir dzīves kvalitāte. Marie Kondo drosmīgi apgalvo, ka mājas organizācija ir viens no pašaprūpes veidiem.

Un vai jūs rūpējaties par sevi un savu dzīves telpu?

Ļaujiet sev izbaudīt minimālisma estētiku, miera un kārtības sajūtu. Pat ja neesi minimālisma cienītājs, noteikti piekritīsi, ka kārtība mājās ļauj atpūsties un izspiest gandarījuma smaidu. Jā, ne katrs var kļūt par profesionāli mājas organizēšanā, taču, apgūstot pamatus un izmantojot organizācijas rīkus, jūs varat uzturēt savu māju sakārtotu daudz ilgāk nekā parasti.

Ar ko sākt?



1. Atcerieties, ka katram priekšmetam jūsu mājās ir jāatrod sava vieta.

2. Ja nepieciešams, izmantojiet organizatorus kumodes atvilktnēs un skapju plauktos, lai uzturētu kārtību.

3. Sakārtojiet kabeļus un vadus un glabājiet tos tiem paredzētajās kastēs. Paslēpiet nokarenos vadus zem galda, nostiprinot tos, uzstādot līstes vai metāla režģi.

4. Ieguldiet lielapjoma pārtikas uzglabāšanas tvertnēs – tās ir īpaši noderīgas, lai sakārtotu virtuvi.

5. Lielāku priekšmetu estētiskai uzglabāšanai garāžā vai pagrabā izvēlieties koka kastes.

Novērtējiet organizāciju savā mājā un izlemiet, kurai mājas zonai vajadzētu būt jūsu prioritātei. Nemēģiniet uzreiz ieviest pilnīgu kārtību – tikai garderobes, virtuves skapju vai garāžas sakārtošana var aizņemt vairākas jūsu brīvdienas. Visu veidu organizatori lai uzturētu kārtību – FORMADORE.

Vai minimālisms ir nākotnes tendence?

Redzams, ka cilvēku informētības un ilgtspējas pieaugums turpina popularizēt minimālisma
dzīvesveidu – ar interesi par ekoloģiskajiem jautājumiem daudzi patērētāji izvēlas samazināt oglekļa pēdas nospiedumu. Un, sakārtojot savu mājokli un pieņemot apzinātākus pirkuma lēmumus, mēs ne tikai jutīsimies laimīgāki, bet arī audzināsim atbildīga patēriņa principus.

Minimālisms ir mūžīga vienkāršība un pieticība, kurā mūsu senči saskatīja jēgu un patiesās vērtības. Tieši tas liecina, ka minimālisma filozofijai ir paliekošs spēks, kas rosina pārdomāt savas prioritātes un nākotnes dzīves redzējumu.

Atstājiet komentāru