2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Otrdienas rītā Jēkabpilī dzēsta degoša malkas šķūņa siena

Otrdienas rītā Jēkabpilī dzēsta degoša malkas šķūņa siena

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 14 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Šorīt agri no rīta Viestura ielā Jēkabpilī dega malkas šķūņa siena 10 m2 platībā. 

Vakar no rīta Ozolnieku novada Cenu pagastā dega vienstāva garāža pilnā 64 m2 platībā. 

Plkst. 12.09 VUGD saņēma informāciju, ka Neretas novadā divstāvu dzīvojamā mājā deg pirmā stāva dzīvoklis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji no otrā stāva dzīvokļa ar glābšanas maskas palīdzību izglāba vienu cilvēku, bet pēc tam no blakus esošā dzīvokļa – suni un kaķi. Trīs cilvēki no ēkas bija evakuējušies pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Dzīvoklis dega 15 m2 platībā. Diemžēl degošajā dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji neatrada dūmu detektoru. Notikuma vietā strādāja Neretas, Viesītes un Aizkraukles ugunsdzēsēji glābēji. 

VUGD atgādina, ka no 2020.gada 1.janvāra privātmājas ir jānodrošina ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu. Dūmu detektors, konstatējot telpā izveidojušos sadūmojumu, savlaicīgi brīdinās par ugunsgrēku, bet ar ugunsdzēsības aparātu būs iespējams nodzēst nelielus ugunsgrēkus to izcelšanās sākumposmā. 

Pēcpusdienā Tukuma novada Pūres pagastā četrstāvu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem virtuvē uz plīts bija piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. 

Pēcpusdienā Tērvetes ielā Jelgavā vienstāva ražošanas ēkas dūmvadā dega sodrēji 5 m2 platībā. Vakarā Dobeles novada Auru pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 2 m2 platībā. 

Vakarā Jelgavas novada Līvbērzes pagastā dega vieglā automašīna pilnā 8 m2 platībā, bet Krustpils novada Variešu pagastā – 6 m2 platībā.

Neilgi pirms pusnakts Engures novada Lapmežciema pagastā trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kurtuvē dega malka un sadzīves mantas 10 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Lapmežciema pašvaldības ugunsdzēsības komanda. 

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 56 izsaukumus –  18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru