2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Biedrības “Ūsiņš” projektu virza LEADER Dižprojekts 2020 balvai

Biedrības “Ūsiņš” projektu virza LEADER Dižprojekts 2020 balvai

Biedrība "Ūsiņš"  projektu ""Jāšanas sporta centra izveidošana biedrībā "Ūsiņš", otrā kārta” izvirzījusi Biedrība “Lauku partnerība Sēlijā”.

Projekta laikā tika uzbūvēta jāšanas sporta manēža, kura aprīkota ar ugunsdrošības sistēmu un elektrību. Manēžas laukuma pamatam savesta smilts, kas sablietēta un ikdienā tiek uzturēta ar speciālu līdzinātāju, nodrošinot kvalitatīvu jāšanai paredzēto smilšu pamatu. Manēžā ievilkts arī ūdensvads, kas paredzēts smilts laistīšanai pēc nepieciešamības.

Biedrības “Ūsiņš” sportisti un arī apkārtējo zirgu staļļu sportisti manēžu lieto jau trešo sezonu un ir ļoti apmierināti ar darbību – manēža pilnībā pilda savu funkciju un ir noslogota līdz astoņām stundām dienā. Šeit sportisti kvalitatīvi sagatavojās sacensībām, gūst labus rezultātus un ir spējīgi konkurēt ar labākajiem Latvijas jātniekiem. Sportistiem ir piesaistīta sertificēta trenere Linda Josta divās sporta disciplīnās – konkūrā un iejādē. Šobrīd treniņi notiek visu gadu, neatkarīgi no laika apstākļiem. Manēžā tiek rīkoti arī citi pasākumi, piemēram, apmācības, semināri, zirgu vērtēšana. 
--
Šogad aprit desmitgade Latvijas lauku foruma iniciētajai Latvijas partnerību balvai #LEADER Dižprojekts – izvirzītiem vietējo iniciatīvu projektiem, kuri realizēti vietējās rīcības grupas darbības teritorijā ar LEADER Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai  vai  Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda atbalstu un kuri ir teritorijas lepnums un aktīvo cilvēku darbības apliecinājums. 

Konkursa mērķis ir popularizēt unikālas un reģionu teritorijām un iedzīvotājiem nozīmīgas idejas, kas īstenotas ar LEADER pieeju (#CLLD) un saņēmušas finansējumu. Jāatceras, ka galvenā nav projektu savstarpējā sacensība, bet gan lepošanās ar paveikto, sabiedrības informēšana par līdzcilvēku paveikto, iedrošinot arī citus aktīvai rīcībai.

Avots: jekabpilsnovads.lv

Atstājiet komentāru