2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Viesītē lems par klātienes mācību atsākšanu 1.-4.klasēs

Viesītē lems par klātienes mācību atsākšanu 1.-4.klasēs

Viesītes novada dome piektdien, 5.martā ārkārtas sēdē lems par klātienes mācību atsākšanu 1.-4.klasēs. Ārkārtas sēde sasaukta agri no rīta pulksten 8.15. Ārkārtas sēdi sasaucis Viesītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Alfons Žuks.

Otrajā nedēļā "drošās skolas" principam vairs neatbilst Alojas, Apes, Dagdas, Lubānas, Siguldas un Tērvetes novadi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aktuālākie dati.

Turpretim epidemioloģiski drošo pašvaldību sarakstam pievienojas Pārgaujas, Rundāles un Viesītes novadi.

Kopumā uz 3.martu klātienes mācības 1.-4.klasei varēs rīkot 19 novadi - Alsungas, Durbes, Ērgļu, Kuldīgas, Ķeguma, Mālpils, Mērsraga, Naukšēnu, Neretas, Pārgaujas, Pāvilostas, Pļaviņu, Rundāles, Rūjienas, Salacgrīvas, Skrīveru, Vecumnieku, Viesītes un Zilupes novadi.

Aktualizētais saraksts ar pašvaldībām, kuru 14 dienu kumulatīvais Covid-19 saslimstības rādītājs nepārsniedz 220 uz 100 000 un nav novērots straujš saslimstības pieaugums, stāsies spēkā no 8.marta.

Kā ziņots, ministri konceptuāli vienojās, ka SPKC būs tiesīgs lemt par klātienes mācības atļaušanu 1.-4.klasei, ja pašvaldībā divu nedēļu saslimstības rādītājs nepārsniegs 220 slieksni uz 100 000 iedzīvotājiem un nebūs novērots straujš Covid-19 saslimstības pieaugums.

Atstājiet komentāru