2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

BK „Jēkabpils” arī otrajā finālspēlē piekāpjas BK „Jelgava”

BK „Jēkabpils” arī otrajā finālspēlē piekāpjas BK „Jelgava”

Piektdien, 6. maijā, Jēkabpils sporta hallē basketbola cienītāji bija sanākuši kuplā pulkā baudīt basketbola svētkus – laukumā risinājās BK „Jēkabpils” un BK „Jelgava” otrā savstarpējā cīņā par „Ramirent” Nacionālās basketbola līgas čempionu titulu. Diemžēl arī šoreiz „lūšiem” nācās atzīt pretinieku pārākumu, spēle noslēdzās ar rezultātu 63:81. Rezultatīvākais „lūsis”ar 26 punktiem un deviņām bumbām zem groziem bija Jurijs Aleksejevs, informē BK Jēkabpils sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Irša.

Pirmajā finālcīņā, kas notika Jelgavā, „lūši” nespēja apstādināt mājinieku tālmetienu sēriju un piedzīvoja zaudējumu ar 82:103.

Arī Jēkabpilī jau spēles ieskaņā jelgavnieki sekmīgi sāka pielietot savu trāpīgo ieroci – trīspunktu metienus, un „lūši jau pirmajā ceturtdaļā palika iedzinējos ar 15 punktiem (12:27). Arī otrajā ceturtdaļā jēkabpilieši viesus nespēja ierobežot un puslaika pārtraukumā devās, vēl joprojām esot iedzinējos – 28:43.

Otro puslaiku lieliski iesāka Jurijs Aleksejevs, gūstot sešus punktus pēc kārtas, un kopīgiem spēkiem „Jēkabpils” pietuvojās viesiem līdz četru punktu deficītam (39:43). Tomēr jelgavnieki ātri atgriezās pie ierastā ritma, un „lūšiem” tā arī neizdevās atspēlēties. Spēle noslēdzās ar rezultātu 63:81.

Jurijs Aleksejevs guva 26 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet 11 punktus un sešas bumbas zem groziem pievienoja Roberts Mednis.

„Lūšiem” gaužām neveicās ar tālmetienu precizitāti (1/23 pret jelgavnieku 9/30), kā arī tika pieļauts daudz kļūdu (20 pret „Jelgavas” 12). Uz nespēju trāpīt grozā pēc spēles norādīja arī BK „Jēkabpils” treneris Artūrs Brūniņš: „Mēs nevarējām iemest, un tas daudz ko izšķīra. Izcīnījām 20 uzbrukuma bumbas, tas ir milzīgs skaits. Var spēlēt labi aizsardzībā un cīnīties, kā tu gribi, bet svarīgākais uzdevums ir gūt punktus. Šī ir tā lieta, kas mums ir jāuzlabo jau otro spēli pēc kārtas. Bet viss vēl nav beidzies, otrdien mums ir spēle Jelgavā, un mēģināsim sēriju atvest atpakaļ uz Jēkabpili! Paldies līdzjutējiem par lielisko atmosfēru hallē!” 

Sērija par čempionu titulu rit līdz trīs vienas komandas uzvarām, šobrīd „Jelgava” ir vadība ar 2:0. Nākamo cīņu basketbolisti aizvadīs otrdien, 10. maijā, plkst. 20.00 Jelgavas sporta hallē. Gaidīsim līdzjutējos uz šo svarīgo spēli!

BK „Jēkabpils” – BK „Jelgava” 63:81 (12:27, 16:16, 21:20, 14:18) 
„Jēkabpils”: Aleksejevs 26 (9ab), Mednis 11 (6ab), Bērziņš 7, Arnītis 7, Večens 4 (6ab, 5rp), Vīņauds 4 (7ab, 3pb), Sokolovs 2 (6ab, 6rp), Ermansons 2, Strauts.

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils novada pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, Jēkabpils sporta centrs, „Drukas Nams”, „Apdruka24.lv”. Informē: „Jēkabpils Radio1”.

Atstājiet komentāru