2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

LYNX GAMES 2022 sacensības Jēkabpilī pulcē lielu skaitu sportistu (FOTO)

14. maijā Jēkabpils sporta hallē pulcējās aptuveni 60 atlētu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Kanādas un Somijas, lai sacenstos par labākā sportista titulu sacensībās “Lynx Games 2022”. Šī bija lieliska iespēja klātienē vērot spraigu cīņu, iedvesmoties un iepazīt funkcionālo fitnesu!

Viena no sacensību organizatorēm Valērija Skurjate, kas CF Jēkabpils klubā trenējas no tā dibināšanas pirmās dienas jau sešus gadus, sarunā ar “Ceturtdiena” atzina, ka sacensības bija izdevušās, saņemtas gan sportistu, gan skatītāju pozitīvas atsauksmes un daudzi jautājuši, kad tiks organizēts nākamais šāda mēroga pasākums. 

Valērija Skurjate stāsta, ka sportistiem bija jāizpilda pieci dažādi uzdevumi, finālā tika spēcīgākie. Savukārt finālā sportistiem bija viens uzdevums. Sieviešu konkurencē pirmās divas vietas Igaunietēm – Andrai Moistus un Lillei Vālja, trešā Latvijas pārstāvei – Sallijai Rodrigesai. Savukārt vīriešu konkurencē pirmā vieta Latvijas pārstāvim – Mārcim Muceniekam, otrā vieta Igaunijas pārstāvim  Mihkel Keldoja, bet trešā lietuvietim – Gytis Ūselis.

Jautāta, kāpēc šādām starptautiska mēroga sacensībām kā norises vieta izvēlēta Jēkabpils, Valērija Skurjate stāsta, ka sacensību organizatori ir no Jēkabpils, tāpēc arī sacensības rīkotas šeit. Turklāt sporta halle ir jauna, plaša sporta būve, kas ideāli piemērota šāda mēroga sacensībām. Savukārt ideja rīkot sacensības, radusies uzreiz pēc ārkārtas situācijas un daudzo ierobežojumu atcelšanas saistībā ar Covid-19. Valērija atzīst, ka sportisti bija ļoti noilgojušies pēc klātienes sacensībām, jo treniņu pamatmotivācija ir dalība sacensībās. Tāpēc tiklīdz radusies iespēja, nolemts sacensības rīkot.

LYNX GAMES 2022  piedalījās Cross Fit sportisti, jo no malas, bez treniņa nav iespējams gūt panākumus. Savukārt trenēties sākt var jebkura vecuma un sagatavotības cilvēki, jo ar katru strādā individuāli, piemērojot vingrojumu programmu un treniņu intensitāti. 

Trenēties var CF Jēkabpils klubā, Ausekļa ielā 3.

Atstājiet komentāru