2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpilietis izcīna Pasaules Tūres titulu (FOTO)

Nedēļas nogalē Slovēnijas pilsētā Kranj, norisinājās Pasaules Tūres posms galda hokejā "Slovenia Open 2023", kur piedalījās 43 dalībnieki no 6 valstīm - Slovēnija,Vācija,Īrija,Čehija,Ukraina un Latvija.

No Latvijas piedalijās 3 galda hokejisti, no kuriem divi jēkabpilieši Andrejs Kuzņecovs un Kristaps Zarinieks, un arī Skrundas GHK pārstāvis Gints Lasmanis.
Visi minētie spēja no savām kvalifikācijas grupām iekļūt gan 1.divīzijas spēlēs, gan arī pēc tam kvalificēties play off spēlēm jeb Top 16.

 Kā pirmās vietas ieguvējs play off kvalificējās Andrejs Kuzņecovs, kā 13. Kristaps Zarinieks, kuram pretī stājās Slovēnijas labākais galda hokejists Anže Božics, sērijā līdz 4 uzvarām, zaudējums ar 0-4. Ieņemot arī 13.vietu kopvērtējumā.

Andrejam pirmajā kartā bija jāspēkojas ar ukraiņu galda hokejisti Polinu Kvasnikovu (sērijā uzvara 4-1), 1/4 finālā grūtā cīņā pievarēts slovēnis Gal Bohinc ar 4-2 sērijā,atspēlējoties no 0-2. 1/2 finālā ar 4-1 sērijā uzvarēts Anže Božics, savukārt Latvijas finālā ar 4-2 pārspēts Gints Lasmanis.

Līdz ar to arī Andrejam karjeras lielākais sasniegums, iepriekš bijušas iegūtas divas 4.vietas, Pasaules Tūres posmos Šveicē.

 Nākamais Pasaules Tūres posms notiks oktobra beigās Šveices pilsētā Bernē, savukārt šonedēļ jau notiks Latvijas Kausa izcīņas 2.posms Inčukalnā.

 Pavisam kopā Pasaules Tūres kalendārā ir 17 posmi, no kuriem 4 ir Supersērijas statuss. Kopvērtējumā sezonas laikā tiek ņemti vērā 5 labākie turnīri.

 Jāpiebilst, ka sezonas beigās, jūnijā, Latvijā tiks organizēts Eiropas čempionāts, kurš notiks Valmierā.

Atstājiet komentāru