2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpils Lūšu volejbolisti ar divām neticamām uzvarām liek faniem gavilēt

Jēkabpils Lūšu volejbolisti ar divām neticamām uzvarām liek faniem gavilēt

Trīs spēlēs divas uzvaras izcīnīja SK “Jēkabpils Lūši”. Trešdien izbraukumā gan četros setos nācās piekāpties Veru komandai. Pa 13 punktiem guva Jānis Medenis un Eduards Stieģelis, 10 – Zigurds Adamovičs. Mājiniekiem Renatu Oliveira Santoss piecus no 21 punkta guva ar servi, bet 18 punktus sakrāja Kristo Kollo, kura kontā pa trim ar servi un bloku gūtiem punktiem.

Toties sestdien un svētdien “lūši” sagādāja daudz patīkamu emociju saviem atbalstītājiem, mājās piecos setos pieveicot Andra Širjakova pārstāvēto čempioni Tartu “Bigbank” un svētdien četros setos – Austra Štāla trenēto Klaipēdas “Amber Volley”.

Sestdien mačā ar Tartu komandu 18 punktus guva Medenis, 15 – Stieģelis un 11 – Adamovičs, visam pamatsešiniekam gūstot vismaz septiņus punktus. Viesiem pieci volejbolisti guva vismaz 10 punktus,
par rezultatīvāko ar 19 punktiem kļūstot latvietim Širjakovam. Viņš divus punktus guva ar bloku, vienu – ar servi, kā arī guva punktu 16 no 41 uzbrukuma.

Svētdien uzvarā pār Klaipēdas komandu Medenis guva 18, Armands Āboliņš – 14 un Adamovičs – 13 punktus, četrus sakrājot blokā. Viesiem Mateuss Araužu Velozu un Artūrs Vincelovičs, kura kontā četri “eisi”, guva pa 12 punktiem.

“Paši kopš Latvijas kausa spēlēm, kas bija decembra vidū, esam uzlabojuši sniegumu,” par uzvaru pār Tartu klubu saka SK “Jēkabpils Lūši” treneris Mārcis Obrumans. “Šobrīd laukumā darbojamies pietiekami agresīvi un daudzveidīgi, taču ir “bedres”, kurās iekuļamies un lēni rāpjamies ārā. Šoreiz arī pielietojām nedaudz savādāku izvietojumu laukumā. Kopš decembra nebijām spēlējuši, un varbūt nedaudz arī pārsteidzām pretiniekus.”

“Šodien varbūt vakardienas piecsetnieks atstāja iespaidu uz mūsu spēli. Trīs spēlētāji nevarēja piedalīties veselības apstākļu dēļ. Bija pagrūti, bet komanda atrada iekšējo motivāciju. Pirmais un trešais sets pagāja mūsu zīmē, otrajā pretinieki uzservēja labāk, bet mēs pavirši uzņēmām servi, bet ceturtajā setā, kura vidū viņi dominēja, atspēlējāmies (no 15:19. – LVF Preses dienests.), labāk uzservējot,” par uzvaru pār Klaipēdas komandu saka Obrumans. “Joprojām esam pēdējie turnīra tabulā, bet vēl varam pakāpties augstāk.”

“Amber Volley” zaudēja arī sestdien Veru, ar 0-3 (27:29, 24:26, 21:25) piekāpdamies “Barrus/Voru VK”. Klaipēdas komandā 17 punktus guva Velozu, bet mājiniekiem 18 punkti Santosa kontā.

Atstājiet komentāru