2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Daugavā pie Jēkabpils turpina paaugstināties ūdens līmenis, pie Pļaviņām un Zeļķu tilta applūst plašākas teritorijas

Daugavā pie Jēkabpils turpina paaugstināties ūdens līmenis, pie Pļaviņām un Zeļķu tilta applūst plašākas teritorijas

Daugavā pie Pļaviņām un Zeļķu tilta ir bīstami augsts ūdens līmenis, applūst plašākas teritorijas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Daugavas krastos starp Pļaviņām un Jēkabpili, kā arī Aiviekstes lejtecē hidrologi otrdienas vakarā izsludināja oranžās pakāpes brīdinājumu.

Šorīt pulksten 4.20 ūdens līmenis Pļaviņās bija 12,08 metri virs novērojumu stacijas nulles atzīmes jeb nepilnus četrus metrus augstāks nekā diennakti iepriekš. Pēdējās pāris stundās ūdens līmenis pazeminājies par dažiem centimetriem. 2013.gada aprīļa palos, kas bija lielākie novērojumu vēsturē, ūdens līmenis Pļaviņu novērojumu stacijā sasniedza 13,5 metrus. Ledus turpina blīvēties Pļaviņu ūdenskrātuvē.

Pie Zeļķu dzelzceļa tilta ūdens līmenis pulksten 4.20 bija 7,12 metri jeb aptuveni divus metrus augstāks nekā diennakti iepriekš, turklāt naktī ūdens līmenis īslaicīgi bija sasniedzis gandrīz astoņu metru atzīmi. Arī patlaban ūdens līmenis kāpj un pulksten 7.50 bija sasniedzis 8,21 metra atzīmi. Pērnā gada janvārī ūdens līmenis šajā vietā pakāpās līdz 8,6 metriem.

Jēkabpils pilsētā ūdens līmenis Daugavā kopš otrdienas pēcpusdienas cēlies par dažiem centimetriem un šorīt pulksten 4.20 bija 6,24 metri. Šeit turpinās ūdenslīmeņa paaugstināšanās, pulksten 7.50 bija 6,36 metri virs noteiktās atzīmes. Jēkabpils novadā applūdušas teritorijas Krustpils un Salas pagastā.

Tikmēr Daugavā augšpus Jēkabpils ūdens līmenis galvenokārt pazeminājies un plašu plūdu draudu nav. Aizejot lielākajām ledus masām, pie Daugavpils ūdens līmenis pēdējā diennaktī krities par vairāk nekā metru.

Jēkabpils novada Dunavas pagastā applūdis un slēgts pašvaldības ceļa posms Dzelmes - Krusts - Kokts. Jau ziņots, ka vakar Sakas salā applūda un slēgts satiksmei pašvaldības autoceļa Skudras-Galejas-Leicāni posms. Aicina izvēlēties citu braukšanas maršrutu!

Atstājiet komentāru