2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

SIA “Jēkabpils siltums” lielākā problēma – klientu parādi

SIA “Jēkabpils siltums” lielākā problēma – klientu parādi

SIA “Jēkabpils siltums” ir veiksmīgi noslēdzis šīs vasaras projektus un atjaunotās siltumtrases šobrīd strādā jau ar pilnu jaudu. Kopumā pēdējo gadu laikā veikti četri lieli projekti par 3, 2 miljoniem eiro.

 

Uzņēmuma vadītājs Aleksandrs Karpenko sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka šobrīd siltumtīklu lielākā problēma ir klientu parādi. Visi rekonstrukcijas darbi veikti, izmantojot kredītu. Par pēdējo projektu daļu naudas izdosies atgūt no Latvijas investīciju un attīstības aģentūras. Tomēr uzņēmumam, lai segtu kredītus nepieciešami aptuveni 2 miljoni eiro un tas ir tieši tik daudz, cik šobrīd par apkuri parādā ir klienti. Aleksandrs Karpenko norāda, ka nereti viņam tiekot jautāts, kā ar tik lielu parādu uzņēmums nav bankrotējis. Viņš skaidro, ka no klientiem nesaņemtā summa tiktu izmantota uzņēmuma attīstībā. Diemžēl patlaban ar no maksājumiem saņemto naudu siltumtūikli var segt tekošos maksājumus, bet attīstībai nākas ņemt kredītus.

 

Iedzīvotāju saņemtie rēķini no SIA “Jēkabpils siltums” par apkuri oktobrī ir atšķirīgi, sākot no 22 eirocentiem līdz 1,25 eiro par apkures kvadrātmetru. Aleksandrs Karpenko skaidro, ka saražotā siltumenerģija visiem maksā vienādi. Atšķirības patēriņā meklējamas katrā konkrētajā dzīvojamajā ēkā. Visticamāk, ēkām, kur ir lielas izmaksas par apkures kvadrātmetru, ir lieli siltuma zudumi un to iemītniekiem jādomā par ēkas siltināšanu. Kā zināms, vismazāk par apkuri Jēkabpilī maksā siltināto māju iemītnieki.

 

SIA “Jēkabpils siltums” apkurei izmanto šķeldu, malku un gāzi.

 

SIA “Jēkabpils siltums” turpina cīņu ar parādniekiem. Tiek izsūtītas brīdinājuma vēstules, ierosinātas lietas tiesā, notiek parādu piedziņa. Kopumā parādnieku sarakstā ir aptuveni 1000 klientu, kas nav laikus norēķinājušies par saņemto siltumu. Ir vairāki dzīvokļi, kuru iemītnieku parādi ir 4000 līdz 6000 eiro.

 

Attēlā: Aleksandrs Karpenko

Komentāri (0-1/1)

  • oo
    02.07.2018 18:28
    vajadzēja agr;ak domāt kā saimniekot pareizi, nevis slimīgi tikai cenas celt.

Atstājiet komentāru