2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils dienesti ir gatavi ziemas sezonai (FOTO)

Jēkabpils dienesti ir gatavi ziemas sezonai (FOTO)

Jēkabpils ielās vakar un šodien strādāja ceļu un ielu uzturēšanas tehnika un braukšanas apstākļi visā pilsētā ir apmierinoši, brauktuves nav slidenas.

 

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs Jānis Hauka sarunā ar Radio1.lv” sacīja, ka pilsētas ielās strādāja trīs tehnikas vienības, kas pirmdien kaisīja galvenos ielu krustojumus, bet otrdien gan krustojumus, gan brauktuves ar sāli, lai novērstu slīdamību. Hauka norādīja, ka uzņēmums ir gatavs ziemas sezonai.

 

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” ir no pašvaldības iedots ielu saraksts, kuras jātīra un jākaisa obligāti, savukārt mazās pilsētas ieliņas tiks tīrītas pēc vajadzības. Ar šo ielu sarakstu var iepazīties publicētājās tabulās pie šī raksta. Ja ziemā būs īpaši dziļš sniegs, ir noslēgti līgumi ar vietējiem uzņēmējiem, kuru traktortehnika palīdzēs sniega tīrīšanā.

 

Pilsētas ielās sētnieku darbam ir izvietotas kastes jeb konteineri ar smiltssāls maisījumu ietvju kaisīšanai. Arī iedzīvotāji, tīrot sniegu pie savām mājām var ņemt smiltssāli no šīm kastēm ietvju kaisīšanai. Uzņēmuma SIA “Jēkabpils pakalpojumi” mājaslapā ir publicēts saraksts un karte, kur atrodas šie smiltssāls konteineri. Patlaban SIA “Jēkabpils pakalpojumi” strādā astoņi sētnieki.

 

Ielu un ietvju uzturēšanai ziemas sezonā SIA “Jēkabpils pakalpojumi” darbam ir gatavas septiņas tehnikas vienības, kurām tuvāko nedēļu laikā pievienosies vēl viena.

 

Tas būs traktors “CASE”, kas aprīkots ar divdaļīgu sniega lāpstu un 2 kubikmetru apjoma smilts-sāls kaisītāju. Iepirkumu uzvarēja un traktoru piegādā  SIA "Dotnuvos projektai". Traktora cena 61 tūkstotis 836 eiro.

 

Jēkabpilī šobrīd visā pilsētā ir apmierinoši braukšanas apstākļi. Savukārt Latvijas valsts ceļi informē, ka patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti vairākos ceļa posmos. Tajā skaitā arī autoceļā no Jēkabpils līdz Terehovai.

 

Attēlos redzams to ielu saraksts, kuras ziemā Jēkabpilī ir jātīra un jākaisa obligāti.

 

 s 0001ss

sss

s 0002ss

 

 

Atstājiet komentāru