2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

SIA "Jēkabpils PMK" -  viens no vadošajiem būvniecības uzņēmumiem reģionā

SIA "Jēkabpils PMK" - viens no vadošajiem būvniecības uzņēmumiem reģionā

Novembra nogalē masu medijos publicētajā informācijā bija norādīts, ka būvmateriālu ražošanas nozares TOP10 iekļuvis arī Jēkabpils uzņēmums SIA “Jēkabpils PMK”, ieņemot piekto vietu. Tā liecināja "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2015".

 

“Ceturtdiena” sazinājās ar SIA “Jēkabpils PMK” tehnisko direktoru Māri Dimantu, lai lūgtu komentāru par šo sasniegumu. Mārim Dimantam šāds rezultāts bija pārsteigums un viņš sacīja, ka visticamāk LETA ziņā ir ieviesusies kļūme, jo uzņēmums ir viens no vadošajiem savā nozarē reģionā, bet ne Latvijas mērogā.

 

“Mūsu uzņēmuma būvniecības apjomu apgrozījums 2014.gadā bija 14,8 miljoni eiro un no tiem tikai nedaudz vairāk, kā viens miljons eiro ir saistīti ar būvmateriālu ražošanu. SIA “Jēkabpils PMK” pamatnodarbošanās ir būvniecība, nevis būvmateruiālu ražošana. Mēs ražojam preču betonu, bet ne lielos apmēros,” saka Māris Dimants.

 

Viņš norādīja, ka būvniecības jomā Latvijā pēc apgrozījuma SIA “Jēkabpils PMK” ieņem 25.vietu, savukārt būvmateriālu ražošanas jomā – 50.vietu. Toties, ja uzņēmuma darbību skata Jēkabpils vai apkārtējā reģiona griezumā, tad viennozīmīgi SIA “Jēkabpils PMK” ir vadošais uzņēmums savā nozarē.

 

SIA “Jēkabpils PMK” būvēto objektu skaits sniedzas daudzos desmitos. To vidū jēkabpiliešiem ir labi zināmi daudzi uzņēmuma būvētie vai renovētie objekti mūsu pilsētā, piemēram, tirdzniecības centra jaunbūve Celtnieku ielas mikrorajonā, kas tapa šī gada pavasarī, pirmsskolas izglītības iestādes "Kāpēcītis" renovācija pagājušajā gadā, Jēkabpils 3.vidusskolas ēkas renovācija 2013.gadā, Jēkabpils reģionālās slimnīcas piecstāvu ēkas rekonstrukcija ar infekciju slimnīcas un dienas stacionāra nodaļu piebūvi 2012.-2013.gadā, Krustpils kultūras nama renovācija 2011.gadā un vēl citi objekti.

 

Savukārt runājot par statistiku, būvniecības nozares līderis pērn, tāpat kā vairākos iepriekšējos gados, bija būvmateriālu tirdzniecības uzņēmums SIA "Depo DIY" ar 167,4 miljonu eiro apgrozījumu, liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2015". Otra lielākā kompānija pēc apgrozījuma pērn bija būvfirma AS "BMGS" ar 97,92 miljonu eiro apgrozījumu, bet trešā - būvfirma SIA "Skonto būve" ar 91,31 miljona eiro apgrozījumu. "Top 10" iekļuvuši arī tādi uzņēmumi kā AS "UPB" ar 89,96 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "Cemex" ar 86,92 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "Binders" ar 70,1 miljona eiro apgrozījumu, SIA "Merks" ar 67,96 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "Tirdzniecības nams "Kurši"" ar 66,93 miljonu eiro apgrozījumu, VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ar 63,84 miljonu eiro apgrozījumu un AS "A.C.B." ar 59,8 miljonu eiro apgrozījumu.

 

Būvmateriālu ražošanas nozares līderis ar 61,08 miljonu eiro apgrozījumu pērn bija SIA "Cemex", liecina publikācija TOP500 žurnālā “Būvmateriālu ražošana”. Otra lielākā kompānija pēc apgrozījuma pērn bija SIA "Knauf" ar 37,97 miljonu eiro apgrozījumu, bet trešā – SIA “Evopipes” ar apgrozījumu 20,74 miljoni eiro, ceturtajā vietā - SIA "TMB elements" ar 17,21 miljonu eiro apgrozījumu. "Top 10" iekļuvuši arī tādi uzņēmumi kā SIA "Skonto Prefab" ar 14,6 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "Dzelzsbetons MB" ar 13,2 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "Tenapors" ar 12,8 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "Lode" ar 11,94 miljonu eiro apgrozījumu, SIA “Sakret” ar 9,8 miljoni eiro apgrozījumu un SIA "Eksim Trans" ar 8,71 miljonu eiro apgrozījumu.

Atstājiet komentāru