2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Pagaidām nav zināms, kas šogad Jēkabpilī apsaimniekos sadzīves atkritumus

Pagaidām nav zināms, kas šogad Jēkabpilī apsaimniekos sadzīves atkritumus

Iepirkumu uzraudzības birojs, izskatot četru uzņēmēju - "Ragn-Sells", "Clean R", "Vides pakalpojumu grupa" un "Eco Baltia vide” - sūdzības par Jēkabpils pilsētas pašvaldības izsludināto iepirkumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu pilsētā, nolēma aizliegt Jēkabpils domei slēgt iepirkuma līgumu atklātā konkursā “Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jēkabpils pilsētā”.

 

Tāpēc Iepirkumu uzraudzības birojs ir uzdevis Jēkabpils pašvaldībai pārtraukt atklāto konkursu un saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 84.panta astoto daļu pieņemt lēmumu, nosūtot paziņojumu Iepirkumu uzraudzības birojam un visiem pretendentiem. Tas nozīmē, ka pagaidām nav zināms, kas šogad Jēkabpilī apsaimniekos sadzīves atkritumus.

 

Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Goguls sarunā ar Radio1.lv skaidroja, ka tiks izskatīti visi Iepirkuma uzraudzības biroja iebildumi un gatavots jauns iepirkumu līgums konkursā “Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jēkabpils pilsētā”. Viņš piebilda, ka Jēkabpils domes speciālisti līgumu šim iepirkumu konkursam apzināti gatavoja ar stingriem noteikumiem, lai nepieļautu, ka konkursa uzvarētājs sadzīves atkritumus no Jēkabpils vestu uz kādu citu izgāztuvi nevis “Dziļo vādu”. Tāpat arī ir apzināti visi iespējamie riski, lai konkursa uzvarētājs nepieprasītu paaugstināt tarifus. Protams, ka pretendentiem tik stingras prasības nepatīk, tāpēc tiek iesniegtas sūdzības. Guntars Gogulis pieļāva, ka arī nākamais līgums kādam var nepatikt un var tikt apstrīdēts, jo iemeslus apstrīdēšanai vienmēr varot atrast. Patlaban Jēkabpils domē top jauns iepirkuma līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpilī.

 

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” direktors Jānis Hauka sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka pagaidām, līdz noskaidrosies jaunais apasaimniekotājs, iedzīvotāji aicināti slēgt līgumus par sadzīves atkritumu izvešanu ar SIA “Jēkabpils pakapojumi”. Līgums tiks slēgts uz trim mēnešiem. Tas ir laika periods, kurā, iespējams, taps zināms, kas turpmāk Jēkabpilī apsaimniekos sadzīves atkritumus. Iedzīvotāji, kuru mājās ir konteineri, aicināti pieteikumus sūtīt pa epastu, savukārt to māju iemītnieki, kas iegādājas atkritumu maisus, aicināti doties uz uzņēmumu.

 

Maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpilī šogad nav mainījusies – viena kubikmetra sadzīves atkritumu apsaimniekošana bez PVN maksā 15,47 eiro, savukārt viens 100 litru maiss ar PVN maksā 1,87 eiro.

Atstājiet komentāru