Jēkabpils aicina nogaršot īpašo delikatesi - Daugavas samu
Daugava Jēkabpilī jau izsenis bijusi iecienīta zvejas vieta. Te mīt tādas zivis kā asari, ālanti, karūsas, karpas, līdakas, plauži, raudas, sapali, salates, sīgas, vēdzeles, zandarti, zuši. No agra pavasara līdz pat oktobrim vēl šodien makšķernieki dodas Daugavā, lai noķertu lielo lomu – upju karali - samu. Lai lomu celtu galdā, to jāmāk garšīgi pagatavot.
Tuvojoties Jēkabpils pilsētas svētkiem, Jēkabpils pilsētas pašvaldība kopā ar pilsētas restorāniem un kafejnīcām ir radījuši īpašu sama ēdienu piedāvājumu. Pēc Jēkabpils pavāru receptēm tapušie ēdieni ir apkopoti bukletā ”Jēkabpils delikatese –Daugavas sams”. Katram tajā ietvertajam ēdienam fotomāksliniece Mētra Štelmahere ir radījusi īpaši “garšīgu” fotogrāfiju, lai rosinātu ikvienu ļauties garšas piedzīvojumam. Buklets ir pieejams Jēkabpils tūrisma informācijas centrā, kā arī pilsētas ēdināšanas iestādēs. Elektroniskā versija pieejama visit.jekabpils.lv sadaļā “Ceļojumu maršruti” vai šeit..
Aicinām ikvienu jēkabpilieti vai pilsētas viesi, svinot pilsētas vai savus svētkus, nobaudīt kādu no īpašajiem Jēkabpils pavāru radītājiem sama ēdieniem.
Sama ēdieni pieejami “Gaļas nama” kafejnīcā un restorānā, kafejnīcā “Lauku šiks”, suši bārā “Sakura”, Wok Kekab “Domino”, kafejnīcā “Karamele”, bistro “Pie zemnieka” Jēkabpils autoostā, kā arī picērijā “Itālis” un “Lūšu krogā”.
Sams ir gana izveicīgs. Tāpēc par tā pieejamību kafejnīcu un restorānu virtuvēs, jautāt viesmīlim. Grupām vēlama iepriekšēja pieteikšanās, sazinoties ar attiecīgo ēdināšans iestādi.
Izsakām pateicību Jēkabpils ēdināšanas uzņēmumiem par iesaisti un atsaucību Jēkabpils īpašās garšas radīšanā.
Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece
Komentāri (0-1/1)
Guest
02.07.2018 18:32