2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

SIA "Jēkabpils siltums" plāno martā iesniegt regulatoram tarifa samazinājumu; no valsts daļēji kompensēs izmaksu pieaugumu

SIA "Jēkabpils siltums" plāno martā iesniegt regulatoram tarifa samazinājumu; no valsts daļēji kompensēs izmaksu pieaugumu

Šajā apkures sezonā nepieredzēti straujo energoresursu izmaksu kāpumā dēļ nākas paaugstināt tarifu

Uzsākot 2021. gada apkures sezonu, SIA „ Jēkabpils siltums” izdevās tobrīd esošo siltumenerģijas tarifu Jēkabpilī saglabāt  un likās, ka to varēs nodrošināt visu apkures sezonu. Tomēr vēl nepieredzēti strauji  mainoties energoresursu cenām- vairākkārtīgi būtiski pieaugot dabasgāzes cenai,  iepirktās siltumenerģijas cenas palielinājumam un pārdotās elektroenerģijas cenas izmaiņām, šajā apkures sezonā “Jēkabpils siltuma” tarifs audzis jau divreiz un no 2022. gada 1. marta sagaidāms jau trešais siltumenerģijas tarifa pieaugums. Ja no 1.janvāra siltumenerģijas tarifs, salīdzinot ar iepriekšējo maksu, pieauga par 20.84%, no 1.februāra – vēl par 5.80%, tad jaunais tarifa projekts paredz, ka no 2022.gada 1.marta siltumenerģijas tarifs būs 75.81 EUR/MWh (bez PVN), pieaugot par +9.36%, salīdzinot ar februāra tarifu.

SIA “Jēkabpils siltums” informē, ka š.g. 10.februārī iesniegtais marta tarifa projekts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā tika apstiprināts.

Uzņēmums plāno martā iesniegt regulatoram tarifa samazinājumu

SIA „ Jēkabpils siltums”  valdes loceklis Juris Broņka norāda, ka februāra sākumā situācija izskatās nedaudz cerīgāka un pozitīvāka, jo šobrīd energoresursu cenas samazinās un attiecīgi samazinās pārējās izmaksas.

J. Broņka informē: „SIA „ Jēkabpils siltums”  jau marta vidū iesniegs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai tarifa projektu, kuru lūgs pārskatīt un samazināt siltumenerģijas tarifu.  Tas nozīmē, ka provizoriski siltumenerģijas tarifs aprīlim varētu samazināties par 9.96%, salīdzinot ar marta siltumenerģijas tarifu, nesasniedzot 69 EUR/MWh robežu.” 

No valsts daļēji tiks kompensēts apkures izmaksu pieaugums

SIA “Jēkabpils siltums” informē, ka 29. janvārī stājās spēkā Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likums. Tas paredz četrus mēnešus – no 2022. gada 1. janvāra līdz 30. aprīlim – nodrošināt dažāda veida atbalsta pasākumus, lai daļēji kompensētu pieaugošās energoresursu izmaksas. Atbalsts siltumapgādes pakalpojumu maksas pieauguma segšanai centralizētās siltumapgādes klientiem būs starpības līdz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprinātajam tarifam (ieskaitot PVN) – 68 eiro par vienu megavatstundu 100% starpības segšana. Tas nozīmē, ja tarifs pieaudzis virs 68 eiro/MWh (kā tas ir SIA “Jēkabpils siltums” gadījumā, attiecīgi februāra tarifs un plānotais marta tarifs), no valsts budžeta līdzekļiem centralizētās siltumapgādes uzņēmējiem tiks segta starpība līdz SPRK apstiprinātajam tarifam. Līdz ar to iedzīvotāji no SIA “Jēkabpils siltuma” saņems samazinātu rēķinu.

Mājsaimniecību klientiem nav jāpiesakās atbalsta saņemšanai, SIA “Jēkabpils siltums”  maksas samazinājumu jau iekļaus rēķinos klientiem, t. i., atbalsts tiks piešķirts automātiski, kas nozīmē, ka iedzīvotāji maksās tikai 68 eiro/MWh lielu tarifu, bet starpību segs valsts.

SIA “Jēkabpils siltums” pateicas visiem siltumenerģijas lietotājiem par sapratni šajā sarežģītajā laikā un īpaši pateicas lietotājiem, kuri savlaicīgi veic samaksu par patērēto siltumenerģiju.

Avots: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru