2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Valdība atbalsta īpašumu atpirkšanu gājēju un veloceļa izbūvei Jēkabpils novadā

Valdība atbalsta īpašumu atpirkšanu gājēju un veloceļa izbūvei Jēkabpils novadā

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos priekšlikumus par vairāku īpašumu atpirkšanu gājēju un veloceļu infrastruktūras attīstībai Jēkabpils novadā, portālu Radio1.lv informēja Satiksmes ministrijā.

Valsts no īpašniekiem atpērk nekustamo īpašumu daļas, kas nepieciešamas gājēju un veloceļa būvniecībai gar valsts reģionālo autoceļu Aizkraukle-Jēkabpils (P76) posmā no Salas ciema līdz Jēkabpilij.

Minētās infrastruktūras būvniecības projekta īstenošanai nepieciešams atpirkt vairāku īpašumu daļas Jēkabpils novadā - "Līči", "Mūsmājas-viens" un "Vāverītes". Atpērkot nekustamo īpašumu daļas no īpašniekiem, atlīdzība par nekustamo īpašumu daļām ir aprēķināta un apstiprināta, ievērojot normatīvos noteikto kārtību. Tiesību aktu portālā publiskotā informācija liecina, ka par nekustamo īpašumu "Līči" noteikta atlīdzība 5312 eiro apmērā, par "Mūsmājas-viens" - 193 eiro, bet "Vāverītes" - 180 eiro.

Gājēju un veloceļa būvniecības konceptuālā nepieciešamība Jēkabpils novadā ir apliecināta ar Transporta attīstības pamatnostādnēm 2021.-2027.gadam, kur paredzētas aktivitātes ceļu satiksmes drošības uzlabošanai un mikromobilitātei.

Tāpat šīs infrastruktūras izveide ir iekļauta valsts budžeta apakšprogrammā "Valsts autoceļu uzturēšana un atjaunošana", paredzot finanšu līdzekļus programmas "Satiksmes organizācija un satiksmes drošība" apakšprogrammai "Gājēju un velosipēdistu ceļu izbūve" finansēšanas plānā, norāda SM.

Atstājiet komentāru