2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Fotostāsts: Brīvdienās Jēkabpils BJC aicināja Latvijas folkloras kopu vadītājus uz vasaras skolu

27. un 28.septembrī Jēkabpils bērnu un jauniešu centrā notiks ikgadējā Latvijas bērnu un jauniešu folkloras kopu vadītāju Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas un pārmantošanas vasaras skola. Pasākumu organizēja Jēkabpils bērnu un jauniešu centra izglītības metodiķe, folkloras kopas „Raksti” vadītāja Vita Talla, sadarbībā ar Valsts izglītības satura centra folkloras jomas galveno speciālisti Māru Mellēnu. Vasaras nometne norisinājās Sēlpils pagasta "Boļānos".

Folkloras kopu vadītājiem bija iespēja bagātināt savas prasmes gan tradicionālajā dziedāšanā, pilnveidojot īpašu tradicionālās dziedāšanas veidu – ganu saucienu, gan tradicionālajā muzicēšanā, kopā apgūstot XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku folkloras programmas kopmuzicēšanas skaņdarbus, kā arī iegūt jaunas prasmes rotaļu mācīšanā un vadīšanā bērniem un jauniešiem folkloras kopās. Folkloras skolotāji tiksies ar Valsts izglītības satura centra folkloras jomas galveno speciālisti Māru Mellēnu un uzzinās jaunākās aktualitātes par nākamās vasaras dziesmu un deju svētku folkloras programmu.

Foto: Spodra un Voldis Purviņi.

Komentāri (0-1/1)

  • Maija Daina Paegle
    30.09.2019 11:09
    Sirds pateicība Vitai Tallai, Mārai Mellēnai par radīto iespēju SĒLIJAS DIENĀS uzņemt tuvas un tālas viešņas no visas Latvijas. Bērnu un jauniešu folkloras kopu skolotājas, gatavojoties Skolu jaunatnes XII dziesmu un deju svētkiem, skaņi piedziedāja zelta rudens rotātos Sēlpils "Boļānu" pakalnus , birzis un ābeļdārzus.

Atstājiet komentāru