2024.gada 27. novembris

Lauris, Norberts

12.raidījumā turpinām izgaršot Latgales ēdienus un stāstīt par Latgales kulināro mantojumu

12.raidījumā turpinām izgaršot Latgales ēdienus un stāstīt par Latgales kulināro mantojumu

Šoreiz – kādi ēdieni bija saimes ikdienas galdā, kādi svētku galdos, kādas tējas dzēra latgalieši. Tā kā laukos ļaudīm nekad darba nav trūcis un līdz ar arī laika nav bijis daudz, gatavoti tika tradicionāli un vienkārši ēdieni. Vairāk par to stāsta Dagdas novada tūrisma speciāliste Inta Lipšāne. Krāslavas novada Auleja ir kļuvusi atpazīstama ar Aulejas kļockām, labiem zivju ēdieniem un sieriem, šo ēdienu receptes pārmantojot no senčiem. Lejasmalās satiekam Annu Ļaksu, lai iztaujātu, kādas tad īsti ir Aulejas kļockas. Latgales delikatešu ēdieni labi garšo ar īstām Latgalē saplūktām zāļu tējām.  Pļavās pašu salītām zālītēm, ziediem, izžāvētām tik daudz, lai pietiktu līdz nākamajam gadam. Krāslavas novada Ūdrīšu pagastā tās tiek arī speciāli šim nolūkam audzētas. Tiekamies ar ,,Kurmīšu’’ saimnieku Ivaru Geibu.

 

 

Atstājiet komentāru