2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Lūdz palīdzību: Nodeg daudzbērnu ģimenes mājas

Lūdz palīdzību: Nodeg daudzbērnu ģimenes mājas

Svētdien, 17. augusta vakarā 5 bērnu ģimene postošā ugunsgrēkā zaudēja māju un visu iedzīvi. Nelaime skārusi Zepu ģimeni Murmastienē Varakļānu novadā. ''Latvijas Aizsargi'' organzācijas priekšnieks Ivars Bisnieks aicina vietējos iedzīvotājus sniegt palīdzību.
 
Ģimenē ir trīs meitas, 19, 11 un 5 gadus vecas, divi dēli 12 un 10 gadus veci. Jaunākajam kopš dzimšanas noteikta invaliditāte – kustības traucējumi.
 
Bisnieks stāsta, ka pēc ugunsgrēka viņi ir zaudējuši visu, turklāt, abiem vecākiem sašķobījusies veselība. Kā par negadījumu informēts ziedo.lv mājas lapā: ''Ģimene bija mājā, kad pamanīja liesmas. Visi steidzās to pamest, nespējot glābt praktiski neko, vienīgi dažas svētbildes. Sirsnīgā un ticīgā Zepu ģimene māju mantoja no vecākiem. Pērn mājas atjaunošanu bija pabeiguši, visi līdzekļi bija ieguldīti šajā mājā. Kādu laiku pašiem mājas pirmajā stāvā bija ierīkots neliels veikaliņš. Veselības problēmu dēļ veikals pērn tika slēgts, tādēļ abi vecāki palika bez darba. Taču ģimene ir čakla un centīga, centās iztikt no savā piemājas dārzā izaudzētā.''
 
Pašlaik ģimene dzīvo pie vecmātes.

Arī ''Latvijas Aizsargi'' aizveda ģimenei apavus un apģērbus. Zepiem vēl joprojām nepieciešama palīdzība. Trīs bērni ir skolnieki, viens dosies bērnu dārzā un vecākā meita šoruden plānoja studēt Rīgā.

Tāpēc Bisnieks aicina vest ziedojumus uz Slimnīcas ielu 2 – 3, Jēkabpilī. Bisnieka telefona numurs 29655883. Tālāk ziedojumus nogādās ''Latvijas Aizsargi'', taču iespējams to darīt arī pašiem. Viņš iesaka vest skolas lietas, pārtiku, ko var ilgstoši uzglabāt, arī darba instrumentus, apģērbus, apavus - un sadzīves lietas, piemēram, ledusskapi, traukus, pannas, krēslus u.c. Noderēs jebkāda veida palīdzība, ko iespējams sniegt.
 
Apavu izmēri:
 
Meitene - 28-30
Puisis - 34-35
Meitene - 37-38
Puisis - 37-38
Meitene - 39-41
Vīrietis - 38-41
Sieviete - 39-42
 
Visi ģimenē ir kalsnas miesas būves.
 
Tāpat iespējams sniegt ziedojumu caur organizāciju ziedot.lv. Sīkāka informācija šeit: http://www.ziedot.lv/lv/project/2023 Līdz šim projektam "Palīdzība ģimenei pēc ugunsgrēka Murmastienē" saziedoti 3579, 83 eiro.

Iespējams ziedot arī Varakļānos, sazinoties ar sociālo dienestu pa tālruni 64860844.
 
Kadri: ''Degupunktā'' raidījums 20. augustā

Komentāri (0-1/1)

  • DDJ
    02.07.2018 18:20
    Un vai nemiet ari lietotas mantas?Man passai ir 11 gadigs puisim ,atri augoss.Esmu savakusi 2 lielas somas puisim...labas,noderigas ziemai dreebes ,kurpes un zabacinus.Gribu personiigi aizvest septembra beigaas,bet kur?

Atstājiet komentāru