26.raidījumā izzinām, kādus stiprākus dzērienus svētkiem gatavoja un šīs tradīcijas turpina saglabāt Latgalē
Būs stāsts par alu, šmakovku un vīnu, kas ir iekļauti kulinārā mantojuma sarakstā. Satiksimies ar Balvu novada Bērzpils alus darītāju Daini Rakstiņu. Daugavpilī dosimies uz Latvijā lielāko šmakovkas muzeju un sarunāsimies ar Daugavpils pilsētas Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras direktori Ilonu Maksimčiku un Šmakovkas muzeja gidu Romualdu Gadzānu. Iegriezīsimies Daugavpils novada Laucesas pagasta zemnieku saimniecībā ,,Sēlija", lai par šmakovku un vīnu aprunātos ar saimniecības īpašnieku Albertu Mendriķi. Bet par Preiļu novada, kur 500 gadus valdīja grāfu Borhu dinastija, vīna ražošanas senajām tradīcijām un Pelēču pagasta zemnieku saimniecības ,,Kalni’’ ogu vīniem izjautāsim vīndari Irenu Koledu.