2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Kāpēc, jūsuprāt, notika Zolitūdes traģēdija un kam par to jāuzņemas atbildība?

Kāpēc, jūsuprāt, notika Zolitūdes traģēdija un kam par to jāuzņemas atbildība?

Pagājušas četras dienas kopš Zolitūdes traģēdijas, kurā dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Taču Latvijas sabiedrība, domājams, vēl ilgi meklēs atbildes uz jautājumu, kā tas varēja notikt un kas vainojams šajā traģēdijā.

Oļegs: Nezinu, Domāju, ka par to vispirmām kārtām atbildība jāuzņemas celtniekiem, kam gan vēl citam? Tās ir būvnieku nolaidības sekas.

 

emilija1

Emīlija:

 

Nezinu, grūti pateikt. Bet es domāju, ka visticamāk, atbilddīgo tā arī nebūs – gan jau atkal visi iesaistītie mēģinās atbildību novelt cits uz citu un vainīgā tā arī neviena nebūs.

 

 

 

 

 

ludmila11

Ludmila:

 

Tā ir briesmīga traģēdija. Protams, es domāju, ka tā ir būvnieku vaina. Varbūt tur nepareizie materiāli bija izmantoti, varbūt projektētāji kaut ko ne tā projektēja – tur jāskatās dziļāk. Nevarēja taču tāpat vien, vienkārši nogāzties jumts! Šausmīgi pat iedomāties. Tā taču nevar! Līdzjūtība visiem cietušajiem un bojā gājušo tuviniekiem.

 

 

 

miervaldis1

 

Miervaldis:

 

Vispirms izsaku līdzjūtību visiem cietu\šajiem un tuviniekiem. Ir sākta izmeklēšana, kas arī noskaidros, kāpēc varēja rasties šādas traģiskas sekas un noskaidros arī atbildīgās personas, kuru lēmumi varēja radīt priekšnoteikumus konstrukciju sabrukšanai. Vēl pirms tauta uzzina visu veikto ekspertīžu rezultātus, tomēr būtu svarīgi, lai jebkuri iesaistītie brīvprātīgi, publiski nožēlo un atzīst savu vainu.

 

 

 

 

iveta1

Iveta:

 

Tā, protams, ir valdības un arī veikala vadības nolaidība. Kur skatījās apsargi? Pirmajā vietā taču ir cilvēki! Ja sākumā evakuētu visus cilvēkus un ņemtu vērā visus brīdinājumus, tad tas nenotiktu. Arī celtnieki un visi pārējie iesaistītie ir vainīgi, tiem ir jāsaņem sods. Ja tie atbildīgie, mēģinās atmazgāties un neviens netiks sodīts? Kas tad atbildēs? Naudai nav vērtības, tikai cilvēka dzīvībai. Bet cilvēku vairs nav.

 

 

Māra Grīnberga

 

Atstājiet komentāru