2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jautājam: Kā vērtējat pāreju uz ziemas laiku?

Jautājam: Kā vērtējat pāreju uz ziemas laiku?



Valentīna:
Esmu pensionāre un mani tik ļoti pāreja uz ziemas laiku neietekmē. Vienīgi jāseko līdzi, kad dzert zāles, jo pārejot uz ziemas laiku mainās laiks par stundu un, ja zāles jādzer noteiktā laikā, nākas pielāgoties. Manuprāt, visgrūtāk ir ģimenēm ar bērniem, jo bērniem no rītiem, kad jāceļas stunda daudz ietekmē.



Dzintra:
Nepatīk pārēja uz ziemas laiku, tas liek justies kā izsistai no līdzsvara un ierastā ritma. Manuprāt, būtu jāpaliek pie viena laika. Man vislabāk patīk tā, kā ir šobrīd, jo rudenī ātri paliek tumšs un viena stunda pagriezta atpakaļ neko īsti nedod.



Aleksandrs: Nepatīk. Cik ilgi var runāt, ka vairs pulksteņus negriezīsim un paliksim pie viena laika, bet neko nenolemt? Runāt runājam, bet viss kā bija tā arī paliek. Man laiks kas ir šobrīd patīk labāk nekā ziemas, kad pulksteņus pagriežam par stundu atpakaļ.



Kristīne: Manuprāt, nav vajadzības pāriet uz ziemas laiku, varētu palikt tā, kā ir tagad. Man ir mazs bērns, kas tikko sācis iet bērnudārzā un es domāju, ka pēc pulksteņu pagriešanas viņam būs grūti no rītiem pierast pie laika pārmaiņām. 



Māris: Protestēju pret pulksteņu grozīšanu. Sen solīts, ka vairs pulksteņus negriezīsim, bet kā griežam tā griežam. Nezin kāpēc nevar un nevar beidzot pieņemt lēmumu, ka paliekam pie viena laika. Mēs, pilsētnieki vēl kaut kā pielāgojamies, bet ko darīt laukos cilvēkiem, kuriem ir lopi slaucami un barojami un, kas pierod pie viena ēdināšanas un slaukšanas laika? Ir jāpieņem lēmums atcelt pulksteņu grozīšanu.

Atstājiet komentāru