2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Vai ir gadījies apmaldīties mežā un, kā rīkojaties tādos brīžos?

Vai ir gadījies apmaldīties mežā un, kā rīkojaties tādos brīžos?


Edīte Kāpostiņa:
Patīk mežā gan ogot, gan sēņot. Meža veltes katru gadu gatavojam ar bērniem. Ja ir doma, ka var aizmaldīties tad labāk mežā neiet.. Pati nekad dzīvē neesmu nomaldījusies. Mans ieteikums - mežā iet kopā ar cilvēku, kurš mežu pārzin kā savus piecus pirkstus.


Lāsma Irša: Man patīk gan sēņot, gan ogot, un vienreiz, pēc lāceņu lasīšanas purvā, sanāca pamatīgi apmaldīties purvam pieguļošajā mežā. Svarīgi, lai līdzi ir uzlādēts telefons, tad var kādā no aplikācijām sekot savam noietajam ceļam. Bet ne vienmēr tas līdz galam palīdz. Toreiz telefons sāka lādēties ārā un tad gan nedaudz sākās panika. Palīdzēja tas, ka pēc laika sadzirdēju auto signalizēšanu. Biju maldījusies divas stundas, staigājusi uz apli. Labāk vienam neiet ne mežā, ne purvā.


Jānis Bite: Parasti sēņot ejam vismaz divatā. Nezināmā mežā skatāmies kādu pieturas punktu - stigu vai ceļu, lai zinātu mājupceļu. Mūsdienās vienmēr līdzi ir telefons saziņai. Tādējādi pagaidām neesam apmaldījušies.


Santa, kas šai sezonā ir vairāk mežā nekā mājās: Ir sanācis apmaldīties trīs reizes. Vienā no tām sirds pa muti skrēja laukā no pārbīļa, zvanīju tētim, kurš tobrīd gulēja slimnīcā. Pastāstīju, kur iegāju, kur apmēram devos, tētis lika paiet 100 metrus atpakaļ, pagriezties, lai saule spīd mugurā un iet tikai taisni - izgāju. Tagad vienkāršāk, ja google maps telefonā ir līdzi, tad atrodi punktu, kur esi, pagriezies pret tuvāko ceļu un viss, sirds mierīga. Bet ieteikumam, ievēro pirms iešanas mežā, kur spīd saule, tad ārā nākot jābūt otrādi. 


Skaidrīte Biteniece: Tā kā es neeju uz mežu sēņot, tad man nav gadījies apmaldīties mežā. Galvenais - nekrist panikā. Mūsdienās mobilais telefons arī katram ir līdzi. Uz mežu es dodos, ejot pārgājienos un tas notiek diezgan bieži.

Atstājiet komentāru