2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jautājam: Vai pāreja uz ziemas laiku ietekmē Jūsu ikdienu?

Jautājam: Vai pāreja uz ziemas laiku ietekmē Jūsu ikdienu?


Velga Gailuma:
Man ir tā, pavasarī patīk, ka laiku pagriež uz priekšu, jo pilnvērtīgāk var izmantot dienas gaismu no rīta. Savukārt rudenī nav būtiski, jo laukā darba mazāk. Es nelauzu galvu par lietām, ko nevaru ietekmēt.


Inita Kolkovska: Mani, kā tipisku "cīruli" pāreja uz ziemas laiku neietekmē. Toties vasaras laikā grūti iejusties un ilgs laiks paiet, kamēr pierodu. Labāk jau būtu, ja liktu to pulksteni mierā, ierindas cilvēki no tā grozīšanas neko citu, izņemot miega traucējumus, neiegūst.


Spodris Bērziņš: Īpašu ietekmi no laika pārejām neizjūtu. Tomēr uzskatu, ka mūsu platuma grādos no šādas pulksteņa rādītāju grozīšanas jēgas nav. Tas vairāk būtu aktuāli dienvidniekiem - Vidusjūras reģiona valstīm.


Gunita Lesniece: Laika maiņa mani ietekmē uz to brīdi, kad tā notiek un ir jāceļas uz darbu. Ir bijuši gadījumi, kad laika maiņas dēļ man ir radies nevajadzīgs uztraukums, piemēram, kāpēc autobuss nenāk, ir bijis, ka es esmu zvanījusi uz 1188 un prasījusi, cik ir pareizs pulkstenis? Tad piemirstas - vai pulkstenis jāpagriež par stundu uz priekšu vai atpakaļ. Bet pati laika maiņa mani neietekmē.


Gita Elksnīte: Laika maiņa īsti neietekmē manu ikdienu, bet uzskatu, ka tas ir lieki, jo mūsdienās cilvēku ikdiena ir tik strauja un mainīga, ka nav nepieciešami šādi laika grozījumi. 


Alla Beļinska: Domāju, kā pastāvošā kārtība par sezonālā laika maiņu būtu atceļama. Ir jāuzsāk aktīvāk diskutēt par šo jautājumu un ja, Latvijas valdība kopumā atbalsta atteikšanos no sezonālās laika maiņas, ir jādiskutē un jāpieņem lēmumi par iespējamo pulksteņa pārregulēšanas kārtību un to apstiprināšanas laiku.

Atstājiet komentāru