2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jautājam: Kopš kara sākuma Ukrainā pieaugusi dzīves dārdzība, vai to izjūtat un, kas tieši, Jūsuprāt, rada vislielākos tēriņus?

Jautājam: Kopš kara sākuma Ukrainā pieaugusi dzīves dārdzība, vai to izjūtat un, kas tieši, Jūsuprāt, rada vislielākos tēriņus?


Velga Karole:
Jūtu līdzi ukraiņu tautai, līdz ar to ciešam arī mēs. Pieaugusi dārdzība gāzei, elektrībai, ļoti cenas cēlušās biezpienam, maizei,  krējumam, tāpat arī citiem pārtikas produktiem. Ja gribu, kādu kārumu, tad eju uz LIDL veikalu, jo tur var iepirkties lētāk. Ekonomēju, skatos reklāmas, kur un kas ir atlaidi un tad domāju, ko no tā pirkšu.


Elita Krasovska: Grūti atbildēt uz jautājumu, kā augušas cenas, jo pašlaik nu jau gandrīz mēnesi neesmu Latvijā, Jēkabpilī. Strādāju Nīderlandē. Vislielāko cenu kāpumu es redzu degvielas cenām.


Lāsma Irša: Vienīgais, kas ir būtiski jūtams tieši šobrīd ir degvielas cenu pieaugums. Protams, arī citas preces un pakalpojumi kļūst dārgāki, bet tas jau notiek visu laiku. Šobrīd svarīgi šķiet veidot iekrājumus, tāpēc tuvākajā laikā neplānoju nekādus lielus pirkumus vai ceļojumus.


Edīte Kāpostiņa: Esmu no bērnības  radusi dzīvot taupīgi. Vienmēr  uz veikalu ar meitām dodamies ar sarakstiņu, lai nenopirktu ko lieku un neaizmirstu svarīgāko. Februārī  nopirku 10 kg cukuru, kurš  tajā  mirklī  maksāja 0.49 eiro, tagad gandrīz divtik un vārāmo sāli, kas februārī  bija 0.39 eiro, tagad 0.99 eiro. Visvairāk  visu cenu pieaugums būs  rudenī, jo zemniekiem lauku mēslojums ir trīskārši pieaudzis  cenā. Cenšos  rudenī  pagrabu pielikt pilnu līdz malām. Tas viss no mammas. Viņa  mācīja, ka vienmēr mājā jābūt rezervē eļļa, milti, sāls, cukurs, kartupeļi, serkociņi un sveces.


Svetlana Polijektova: Kopš kara sākuma viss palika dārgs gan pārtika, gan komunālie pakalpojumi. Vislielākie maksājumi ir elektrība un gāze. Mēģinām ekonomēt uz gāzi un elektrību.  Sapirku ekonomiskās lampiņas, lai mazāk patērē elektrību.

Komentāri (0-1/1)

  • Domāju tā.
    11.04.2022 09:30
    Degviela, gāze un citi rēķini, nekur nepaliksim, ir jāmaksā. Par pārtiku. Ēst vajag mazāk, kustēties vairāk, veselāki būsim.

Atstājiet komentāru