2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Rēzeknē aiztur noziedzīgu grupu, kas iesitot pa galvu Pļaviņu katoļu draudzes prāvestam, aplaupīja draudzes telpas

Rēzeknē aiztur noziedzīgu grupu, kas iesitot pa galvu Pļaviņu katoļu draudzes prāvestam, aplaupīja draudzes telpas

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona policisti sadarbībā ar Latgales reģiona policistiem vakar operatīvi aizturējuši noziedzīgu grupu aizdomās par laupīšanu Pļaviņu katoļu draudzes telpās, portālu Radio1.lv informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.
 
Vakar, 16.februārī, pēc plkst.21 VP Aizkraukles iecirknī tika saņemta informācija, ka Pļaviņu novadā, Pļaviņās, katoļu draudzes telpās, pielietojot vardarbību pret 1973.gadā dzimušo katoļu prāvestu, izdarīta datora, mobilā telefona, dokumentu, naudas un automašīnas nolaupīšana.
 
Veicot sākotnējās izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka pirms deviņiem vakarā pie prāvesta ieradušies vīrietis un sieviete, kuri gribējuši pārrunāt jautājumus saistībā ar bērnu kristībām. Brīdī, kad prāvests pagriezis muguru pret uzbrucējiem, viņš ticis apdullināts, saņemot sitienu pa galvu, un pēc tam ticis sasiets. Netālu atradies arī vēl viens vīrietis.
 
Noziedzīgās personas pārmeklējušas baznīcas telpas un, nodarot miesas bojājumus, pieprasījušas, lai cietušais uzrāda, kur atrodas nauda un citi vērtīgi priekšmeti. Uzbrucēji nolaupīja 2000.gada ražojuma automašīnu "Seat", portatīvo datoru, mobilo telefonu un naudu.
 
Policijas darbinieki nekavējoties uzsāka uzbrucēju vajāšanu, iesaistot kolēģus no VP Jēkabpils iecirkņa un VP Latgales reģiona pārvaldes. Automašīna tika atrasta netālu no Jēkabpils.
 
Veiksmīgu operatīvo izmeklēšanas darbību rezultātā tika noskaidrota noziedznieku atrašanās vieta. Policijas darbinieki Rēzeknē aizturēja 1990.gadā dzimušo sievieti, kura jau iepriekš tiesāta desmit reizes, un agrāk vienu reizi tiesātu 1986.gadā dzimušu, vīrieti, kā arī trešo noziedzīgo personu - 1982.gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk deviņas reizes tiesāts.
 
Noziedznieki aizturēti un ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā. Policija neizslēdz iespēju, ka šīs personas saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.
 
VP sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 176.panta 2.daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, un par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Atstājiet komentāru