2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Tiesa skatīs lietu par zādzībām no lūgšanu namiem Latgalē

Tiesa skatīs lietu par zādzībām no lūgšanu namiem Latgalē

Balvu rajona tiesā šodien skata krimināllietu par zādzību no lūgšanu namiem Latgalē. Ikona un krusti 2012.gadā tika nozagti arī no Andzeļu vecticībnieku baznīcas Krustpils novadā.
 
 
Pēc Krimināllikuma 175.panta 4.daļas - par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, - lietā apsūdzētas četras personas - kāds 1970.gadā dzimis Lietuvas pilsonis un trīs 1976., 1977. un 1978.gadā dzimuši Latvijas pilsoņi.
 
 
Par šādu noziedzīgu nodarījumu draud brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.
 
 
Jau ziņots, ka izmeklēšanas laikā aptaujāti vairāk nekā 100 liecinieki, pārbaudītas vairāk nekā 60 personas, kas varēja būt saistītas ar zādzību izdarīšanu, kā arī veikta virkne citu izmeklēšanas darbību, kas palīdzēja nonākt uz pēdām aizdomās turamajai personai - kādam 42 gadus vecam Lietuvas pilsonim. Jau vēstījām, ka policija aizvadītajā nedēļā vīrieti aizturēja un šobrīt viņš atrodas apcietinājumā.
 
 
2010.gadā Latgalē reģistrētas septiņas zādzības no lūgšanu namiem, 2011.gadā – sešas, bet 2012.gadā – 26 zādzības un divi zādzības mēģinājumi gan no vecticībnieku lūgšanu namiem, gan pareizticīgo baznīcām. 2012.gadā kopumā nozagti vairāk nekā 140 reliģiska kulta priekšmetu.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Atstājiet komentāru