2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Sadzeras un iebrauc mājas sienā

Sadzeras un iebrauc mājas sienā

Jāņu laikā policija modri uzmanījusi, vai automašīnu un visādu citādu braucamrīkušoferīši nebrauc alkohola reibumā, tāpēc statistika par šim trim dienām ir diezgan iespaidīga.
 
Visai dramatiski Jāņu diena beidzās kādam 43 gadus vecam automašīnas "Citroen Jumper" vadītājam Salas pagastā. Pirms sēšanās pie stūres viņš bija krietni uzņēmis uz krūts un savu automašīnu novaldīt nespēja, bet iebrauca kādas mājas sienā.. Viņa izelpā policija konstatēja 3,15 promiles alkohola.
 
Alkohola reibumā bija arī 37 gadus vecs vīrietis, kurš ar velosipēdu brauca pa Rīgas - Daugavpils šoseju Krustpils pagasta teritorijā (1,6 promiles); bez tam 54 gadus vecs automašīnas "Audi 100" vadītājs Mežāres pagastā, 52 gadus vecs automašīnas "VW Golf" vadītājs Mežāres pagastā un 55 gadus vecs velosipēdists Kūku pagastā.
 
Jēkabpilī, Rīgas ielā braucam alkohola reibumā pieķerts 68 gadus vecs velosipēdists, bet Pils rajonā - 19 gadus vecs jaunietis.
 
Jāņu naktī Viesītes novadā, ceļa Cīruļi - Sauka 2.kilometrā pieķerts braucam dzērumā automašīnas "BMW 320" vadītājs, 28 gadus vecs vīrietis (1,33 promiles), bet Jēkabpilī 56 gadus vecs automašīnas "Opel Astra" vadītājs bija sēdies pie stūres 1,31 promiles reibumā. Savukārt automašīnas "VW Golf" vadītājs, 40 gadus vecs vīrietis brauca pa Rīgas ielu, būdams 2 promiļu reibumā, Jaunā ielā braucam dzērumā (1,92 promiles) pieķerts 41 gadu vecs "Honda Civic" vadītājs, bet Nameja ielā - 40 gadus vecs "VW Passat" vadītājs (2,32 promiles).
 
Aizvadītajās trijās brīvdienās policija notvērusi pavisam 90 iereibušus autovadītājus un 253 iereibušus velosipēdistus vai motorolleru vadītājus. Visvairāk iereibušo vadītāju notverts Jāņu dienā. Salīdzinot ar pagājušo gadu, notverto iereibušo vadītāju skaits nedaudz pieaudzis, bet šogad veikts arī vairāk pārbaužu - aptuveni 30 000.Visasiņainākā uz Latvijas ceļiem no brīvdienām bijusi 22.jūnijs, kad divi cilvēki gāja bojā un 21 tika ievainots. Līgo dienā un Jāņos šogad bojāgājušo nav bijis un abās šajās dienās cietušo skaits kopā bijis tikpat liels kā sestdien - 21.
 
Ziņas apkopoja Māra Grīnberga
 
 
 
 
 
 

Atstājiet komentāru