2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils tiesa skatīs slepkavības un līķa apgānīšanas lietu

Jēkabpils tiesa skatīs slepkavības un līķa apgānīšanas lietu

Šodien Jēkabpils rajona tiesa skatīs recidīvista lietu, kas pagājušajā gadā noslepkavoja savu paziņu un līķi sadalīja mirstīgo atlieku noslēpšanai. Recedīvists ir 1985.gadā dzimis, iepriekš septiņas reizes tiesāts vīrietis.
 
 
Apsūdzība aizdomās turamajam celta pēc Krimināllikuma 117.panta 5.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja pēc tās izdarīta līķa apgānīšana.
 
 
Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
 
 
Aizdomās par slepkavību turamo personu Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki sadarbībā ar VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem, piesaistot kinologus, aizturēja pērn 10.septembrī.
 
 
Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, noslepkavotā vīrieša līķi apsūdzētais sadalījis un izmetis ķermeņa daļas kanalizācijas akā ar mērķi slēpt nozieguma pēdas.
 
 
Aizturētais ir Jēkabpils iedzīvotājs, kurš iepriekš ir septiņas reizes tiesāts gan par zādzību, gan laupīšanu izdarīšanu un tikai pagājušā gada 11.jūlijā atbrīvojies no ieslodzījuma vietas.
 
 
Noslepkavotā vīrieša ķermeņa daļas tika atrastas 10.septembrī kādā daudzdzīvokļu ēkas dzīvoklī Slimnīcas ielā.
 
 
Aizturētais atzinies slepkavības izdarīšanā un līķa sadalīšanā vairākās daļās.
 
 
No aizturētā liecībām izriet, ka viņam ar bojāgājušo izveidojies sadzīviska rakstura strīds, kura laikā viņš izdarījis slepkavību. Ar nolūku slēpt nozieguma pēdas viņš sadalījis līķi vairākās daļās un iznesis to no dzīvokļa, kurā pats dzīvojis.
 
 
Līķa daļas varmāka iesviedis neapsaimniekotas teritorijas kanalizācijas akā netālu no savas dzīvesvietas.

Komentāri (0-1/1)

  • Kristīne
    02.07.2018 18:16
    Pirmo teikumu ilgi lasīju, kamēr sapratu...Kaut kas tur nav pareizi!

Atstājiet komentāru