2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Par slepkavību un līķa apgānīšanu apsūdzētajam prasa 17 gadus cietumā

Par slepkavību un līķa apgānīšanu apsūdzētajam prasa 17 gadus cietumā

Šodien Jēkabpils rajona tiesa skatīja krimināllietu, kurā 29 gadus vecs vīrietis apsūdzēts slepkavībā un līķa apgānīšanā, kā arī zagšanā un krāpšanas mēģinājumā. Prokurors iepriekš septiņas reizes tiesātajm vīrietim pieprasīja 17 gadus cietumā un policijas kontroli uz trim gadiem, kā arī atmaksāt nogalinātā puiša tēvam morālo kompensāciju 20 000 eiro apmērā, bet valstij par labu piedzīt no9 tiesājamā vēl 1422 eiro.

 

Jau ziņots, ka apsūdzētais Andrejs Golubevs pērnā gada 3.septembrī kopīgas alkohola lietošanas laikā ar savu paziņu bija uzsācis strīdu, zaudēja savaldību un viņu nogalināja, bet pēc tam līķi sadalīja un iemeta kanalizācijas akā netālu no savas mājas. Bez tam tiesājamais paņēma nogalinātā jaunieša mobilo tālruni un maku ar bankas kartēm, kur bija atrodamas arī paroles, tajā skaitā internetbankas lietotājvārds.

 

Pēc slepkavības un līķa noslēpšanas tajā pašā vakarā tiesājamis noņēma no bojā gājušā kartes naudu, arī pēc tam vēl vairākas dienas ar viņa karti norēķinājās veikalos.

 

Bez tam apsūdzētais mēģināja pieteikt kredītu ar nogalinātā internetbankas starpniecību, taču šis manevrs viņam neizdevās.

 

Naktī uz 6.septembri Andrejs Golubevs uzrakstīja nogalinātā vecākiem vēstuli ar prasību samaksāt 500 latus, lai viņu dēls atgrieztos mājās dzīvs, taču puiša tēvs nākamajā dienā vērsās policijā, kur iesniedza pieteikumu par dēla nolaupīšanu.Tādējādi šo summu viņam izkrāpt neizdevās.

 

Apsūdzētais savu vainu visos nodarījumos atzina pilnībā, taču piebilda, ka diezin vai viņam visas dzīves laikā izdošoties samaksāt visu prasītās kompensācijas summu.

 

Par soda mēru tiesas debatēs bija vienisprātis gan prokurors, gan apsūdzētā aizstāve, uzsverot, ka līdzšinējie sodi nav līdzējuši A.Golubevam laboties un sākt citu dzīvi.

Kad apsūdzētais izdarīja šo noziegumu, viņš brīvībā bija pavadījis nepilnus divus mēnešus un no iepriekšējā ieslodzījuma bija atbrīvots tikai 2013.gada 11.jūlijā. Šajā laikā viņam neesot izdevies iekārtoties darbā, dzīvojis mātes apgādībā, kura bijusi 2.grupas invalīde.

 

Prasītajā soda termiņā iekļautas arī iepriekšējās nedzēstās sodāmības. Par vainu mīkstinošu apstākli tiesa uzskatīja to, ka A.Golubevs sadarbojies ar policiju izmeklēšanas gaitā, bet par vainu pastiprinošu apstākli – to, ka viņš nozieguma izdarīšanas brīdī bijis alkohola reibumā.

 

Pēdējo vārdu apsūdzētais teiks 19.augustā, kad tiesa arī pasludinās spriedumu.

Atstājiet komentāru