2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Liela apjoma cigarešu atsavināšana Jēkabpilī (FOTO)

Liela apjoma cigarešu atsavināšana Jēkabpilī (FOTO)

Šī gada 11.septembrī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa darbinieki, strādājot pastiprināti nelegālo akcizēto preču jomā, uz autoceļa Rēzekne – Jēkabpils apturēja automašīnu VW Transporter, kurā tika pārvadātas cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Policijas darbinieki automašīnā konstatēja un izņēma 53 kastes ar 530 000 cigaretēm Bayron. Par doto faktu Jēkabpils iecirknī ir uzsāks kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.p.3.d. „Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Par šī nozieguma izdarīšanu ir aizturēta viena persona – 1978.gadā dzimušais Rīgas iedzīvotājs, kas agrāk jau bija nonācis policijas redzeslokā pār līdzīgiem likumpārkāpumiem un ir 4 reizes tiesāts par noziedzīgām darbībām ar narkotiskām vielām un nelikumīgo akcizēto preču jomā.

Savukārt 15.septembrī Jēkabpilī 1967.gadā dzimušā dzīvesvietā policijas darbinieki atsavināja 1100 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām ar nosaukumiem „Fest", „Premier" un „Winston", papildus tam vēl vīrieša dzīvesvietā izņēma 5,85 litrus nelegālā alkohola.
 

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece

Komentāri (0-1/1)

  • Swarka
    02.07.2018 18:20
    Es varētu pieteikties viņas utilizēt? :lol:

Atstājiet komentāru