2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Sestdien agri no rīta Jēkabpils ugunsdzēsēji devās palīgā Pļaviņu kolēģiem

Sestdien agri no rīta Jēkabpils ugunsdzēsēji devās palīgā Pļaviņu kolēģiem

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. oktobra plkst. 6.30 līdz 4. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 13 izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem un vēl pieci izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Sestdien plkst. 04.45 Pļaviņu un Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Dzelzceļa ielu Pļaviņās, kur dega šķūņa siena, jumts un tajā esošā malka 20 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 06.34. 

Piektdien no rīta Dārza ielā Tukumā divstāvu ēkas dūmvadā sega sodrēji 1 m2 platībā.

Sākoties jaunajai apkures sezonai, VUGD atgādina, ka līdz 1.novembrim ir jāveic dūmvadu un cietā un šķidrā kurināmā apkures iekārtas tīrīšanu, savukārt ar gāzi kurināmas apkures iekārtas tīra reizi gadā. Degoši sodrēji ir bīstami, jo dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju un izraisīt postošu ugunsgrēku. VUGD aicina iedzīvotājus apkures sezonai sagatavoties laicīgi!
    
Visā Latvijā aizvadītajās trīs diennaktīs VUGD saņēma 134 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, 63 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru