2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī autovadītājs 2,83 promiļu reibumā izraisa sadursmi ar pretim braucošo automašīnu

Jēkabpilī autovadītājs 2,83 promiļu reibumā izraisa sadursmi ar pretim braucošo automašīnu

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 27 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 8 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 4 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZPR vecākā speciāliste Dace Kalniņa.  

Kā liecina sākotnējā informācija, 3. novembrī Jēkabpilī, Viesītes un Augusta ielas krustojumā, vīrietis vadīja automašīnu „Audi A4 Avant” un, veicot pagriezienu pa kreisi, izraisīja sadursmi ar pretī braucošo automašīnu „Škoda Octavia”. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka vīrietis ir sēdies pie stūres, būdams 2,83 promiļu reibumā un bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo ir sākts viens administratīvā pārkāpuma process un viens kriminālprocess. 

No 3. novembra pulksten 20.00 līdz 4. novembra pulksten 5.00 Jēkabpils iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika pārbaudītas 72 personas, no kurām 57 par dzīvesvietas atstāšanu mājsēdes laikā uzrādīja pašapliecinājumus. Pārbaudes ietvaros sākti 6 administratīvo pārkāpumuprocessi un doti 7 preventīvi norādījumi. Tāpat aizvadītajā diennaktī Valsts policijas amatpersonas veica pārbaudes 8 tirdzniecības vietās (veikalos, ielu tirdzniecības vietās, tirgos, degvielas uzpildes stacijās, kafejnīcās, u.c.), pārkāpumi netika konstatēti.

Atstājiet komentāru