2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī likumsargi aiztur jaunieti, kurš pēc avārijas pametis notikuma vietu

Jēkabpilī likumsargi aiztur jaunieti, kurš pēc avārijas pametis notikuma vietu

Jēkabpilī policija sākusi sešus administratīvos procesus pret kādu jaunieti, kurš izraisījis avāriju un pametis notikuma vietu, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Kā liecina sākotnējā informācija, 22.septembra naktī Jēkabpilī 2000.gadā dzimis jaunietis vadīja automašīnu "Subaru Forester" pa Mežrūpnieku ielu. Viņš izvēlējies apstākļiem neatbilstošu braukšanas ātrumu, netika galā ar transportlīdzekļa vadīšanu, nobrauca no ceļa braucamās daļas un ietriecās apgaismojuma stabā un sētā.

Pēc ceļu satiksmes negadījuma jaunietis atstāja notikuma vietu, par notikušo neziņojot policijai.

Pārbaudes laikā likumsargi konstatēja, ka jaunietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, turklāt automašīna nav reģistrēta un tai nav veikta civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Turklāt pēc ceļu satiksmes negadījuma jaunietis lietoja alkoholiskos dzērienus, un viņa izelpā tika konstatētas 1,92 promiles.

21. septembrī Jēkabpilī vīrietis vadīja velosipēdu pa Kaļķu ielu, būdams 1,85 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 170 eiro. 

21. septembrī diennakts tumšajā laikā ap pulksten 21.40 Jēkabpilī 21 gadu vecs jaunietis vadīja automašīnu „BMW 325”, kam nebija ieslēgti tuvās gaismas lukturi. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un jaunietim piemērots naudas sods 40 eiro.

Atstājiet komentāru